„Maine Coon este una dintre cele mai îndrăgite rase de pisici din lume, iar astăzi avem în platou două exemplare extraordinare din România

Citește și: VIDEO- Plantele din casă, toxice pentru patrupezi. Cum pot fi feriți micii necuvântători de aceste pericole?

. Ele au fost aduse de stăpânii lor, Gina și John Alban”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Pisicile Maine Coon au câștigat teren pe plan mondial

Cristina Dorobanțu: Bine ați venit! Să facem cunoștință cu aceste campioane.

Gina Alban: Acolo îl avem pe Spaso. Este un mascul de opt ani, deja veteran în competiții. Culoarea lui este black tabby mackerel. După cum vedeți el este obișnuit și cu publicul și cu studiourile. Are și acea aroganță specifică Maine Coon-ului pentru că știe că este frumos, iar în brațele mele, timidă ca orice domnișoară, este o femelă, blue smoke este culoarea ei, se numește History. Are doi ani și amândoi fac parte din echipa noastră de competiții de anul acesta, pe lângă alte exemplare. Noi ne pregătim, chiar în noaptea asta plecăm către Ostrava, unde va avea loc primul mare concurs al anului.

Citește și: VIDEO- Ce cățel alegem dacă stăm la bloc? Rasele potrivite pentru un apartament cu spațiu redus

Cristina Dorobanțu: John, ce concursuri au câștigat?

John Alban: De exemplu, domnul de aici, veteran, e Spaso. Are foarte multe concursuri atât în țară, cât și în străinătate. El este cred că cel mai plimbat exemplar pe care îl avem. De altfel și arogant. El e poate să stea oriunde îl pui pe o masă sau pe ceva și să treacă sute mii de oameni pe lângă el și să nu aibă nicio treabă. E vorba de încrederea în sine.
Plus că se știe că este frumos.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cristina Dorobanțu: Cum se desfășoară pregătirile pentru astfel de competiții?

Gina Alban: În primul rând, de la dumneavoastră vom merge la salonul de grooming. Ei trec prin niște momente speciale de pregătire a blăniței. Durează, este un proces destul de anevoios de a pregăti blana unui pisoi. Durează în jur de trei ore.

Cristina Dorobanțu: Este costisitor?

Gina Alban: La nivel de grooming, da. La nivel de performanță, da. Produsele de grooming, drumurile. În momentul în care faci performanță cred că orice este costisitor.

Cristina Dorobanțu: John, dar pentru voi să mergeți la concursuri costă?

John Alban: Da. Aici chiar o să folosesc întrebarea dumneavoastră pentru că foarte multă lume crede că noi facem bani la concursuri. Nu. Este tocmai contrariul. Fiecare leuț pleacă din buzunarul nostru și nu ni-l înapoiază nimeni.

Este, într-adevăr, obositor, dar asta înseamnă munca de echipă. Ea se ocupă de grooming și eu cu logistica. Pregătesc tot ce este de pregătit pentru că mâine-dimineață, la ora trei, plecăm pentru că am o mie, aproape 1500 sute de kilometri de făcut. Vreau să-i fac până în ora 19.00 seara, să fiu la destinație.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cristina Dorobanțu: Voi aveți și un alt job sau vă ocupați doar de asta?

John Alban: Nu. Nu am mai putea fizic sub nicio formă nici măcar un part-time.

Cristina Dorobanțu: Ce sfaturi aveți pentru cei care vor să crească astfel de pisici?

Gina Alban: Dacă nu au întâlnit încă în viața lor un Maine Coon îi sfătuiesc să încerce pentru că odată ce cunoști o astfel de pisică nu mai poți trăi niciodată fără ea. Ei sunt niște căței în blană de pisică. Sunt extraordinar de inteligenți, foarte atașați și dau dependență.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si