„Se dă examen la inventivitate în încercarea producătorilor și comercianților de a fenta lista plafonării! Mai nou, au apărut la raft mălaiul și făina de 1 kilogram și... 5 grame. Evident, surplusul e plătit cu vârf și îndesat. Nu bem nici lapte mai ieftin, căci și aici s-a umblat la cantitate”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

5 grame în plus la gramaj pentru a păcăli plafonarea

Mălaiul de un kilogram și 50 de grame sau orezul de 900 de grame. Iată găselnița producătorilor și comercianților ca să ocolească lista plafonării la alimentele de bază. Oamenii rămân muți de uimire.

„Așa ceva cine a mai pomenit cu 1.050 de grame. Kilogramul a fost dintotdeauna kilogram. Chestia asta cu păcălitul oamenilor nu e bună, oamenii n-au bani să îi dea pe păcăleli”, a spus un client.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: A fost actualizată lista alimentelor cu preț plafonat! Ce produse au fost scoase?

„Mălaiul care a avut 1 kilogram s-a transformat în 1,05, apoi s-a făcut 1.1 și două-trei tipuri de făină au 1.1 din start. La ulei a fost o tentativă de a se încerca un gramaj peste un litru!”, a explicat Feliciu Paraschiv, reprezentant retailer.
La fel e și în cazul laptelui.

Pe lista alimentelor plafonate îl regăsim pe cel de 1 litru și 1,5% grăsime. La raft: surprize!
„Zice s-a ieftinit laptele, dar la kilogram, la sticlă nu mai găsesc. La un kilogram și jumătate și e 9 lei sau 10 lei”, a spus alt client.
Singurul care vede partea plină a paharului e ministrul Agriculturii.
„Am oprit creșterile speculative de prețuri, am eliminat una din sursele principale ale inflației, am protejat puterea de cumpărare a românilor”, a explicat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.
Pe lista alimentelor plafonate se află în continuare făina, mălaiul, zahărul, orezul cu bob rotund la un kilogram sau carnea de pui, iar, mai nou, au fost adăugate untul de până la 250 de grame și magiunul. Era vorba să fie și carnea de miel, dar s-a renunțat la idee.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: