Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Plafonarea schimbă gramajul. Cum au reușit producătorii și comercianții să scape de ieftinirea alimentelor?

O nouă idee de a păcăli lista plafonării le-a venit în mintea comercianților și producătorilor. Spre exemplu, mălaiul sau faina la 1 kilogram cântărește acum cu 5 grame în plus.

Maria Stiuca,

Plătim scump pentru un gram în plus [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Se dă examen la inventivitate în încercarea producătorilor și comercianților de a fenta lista plafonării! Mai nou, au apărut la raft mălaiul și făina de 1 kilogram și... 5 grame. Evident, surplusul e plătit cu vârf și îndesat. Nu bem nici lapte mai ieftin, căci și aici s-a umblat la cantitate”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

5 grame în plus la gramaj pentru a păcăli plafonarea

Mălaiul de un kilogram și 50 de grame sau orezul de 900 de grame. Iată găselnița producătorilor și comercianților ca să ocolească lista plafonării la alimentele de bază. Oamenii rămân muți de uimire.

„Așa ceva cine a mai pomenit cu 1.050 de grame. Kilogramul a fost dintotdeauna kilogram. Chestia asta cu păcălitul oamenilor nu e bună, oamenii n-au bani să îi dea pe păcăleli”, a spus un client.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: A fost actualizată lista alimentelor cu preț plafonat! Ce produse au fost scoase?

„Mălaiul care a avut 1 kilogram s-a transformat în 1,05, apoi s-a făcut 1.1 și două-trei tipuri de făină au 1.1 din start. La ulei a fost o tentativă de a se încerca un gramaj peste un litru!”, a explicat Feliciu Paraschiv, reprezentant retailer.
La fel e și în cazul laptelui.

Pe lista alimentelor plafonate îl regăsim pe cel de 1 litru și 1,5% grăsime. La raft: surprize!
„Zice s-a ieftinit laptele, dar la kilogram, la sticlă nu mai găsesc. La un kilogram și jumătate și e 9 lei sau 10 lei”, a spus alt client.
Singurul care vede partea plină a paharului e ministrul Agriculturii.
„Am oprit creșterile speculative de prețuri, am eliminat una din sursele principale ale inflației, am protejat puterea de cumpărare a românilor”, a explicat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

Pe lista alimentelor plafonate se află în continuare făina, mălaiul, zahărul, orezul cu bob rotund la un kilogram sau carnea de pui, iar, mai nou, au fost adăugate untul de până la 250 de grame și magiunul. Era vorba să fie și carnea de miel, dar s-a renunțat la idee.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI