A fost activat planul roșu, aseară, la aeroportul din Iași după ce la sol a ajuns informația că este o amenințare cu bombă  la bordul unui avion care decolase din Londra și trebuia să ajungă la Chișinău. Ambulanțe, pompieri, jandarmi și polițiști au ajuns la aerogara din Iași, însă, în cele din urmă, avertizarea s-a dovedit a fi pentru aeroportul din Chișinău, a doua de acest fel în ultimele zile, a transmis Simona Pătruleasa.

Alertă cu bombă la bordul unui avion

În aeronava care trebuia să ajungă în capitala Republicii Moldova se aflau 220 de pasageri și s-a luat decizia ca avionul să fie deviat pe aeroportul din Iași.

,,Au spus că este o problemă de securitate, ne-am învârtit în aer cam jumătate de oră, o oră și apoi am aterizat aici și erau foarte multe ambulanțe și mașini de pompieri, nu am nicio idee de ce, dar nu au zis despre ce problemă de securitate este vorba’’, a spus un martor.

Citește și: VIDEO- Alertă cu bombă într-un avion românesc! Aeronava a aterizat de urgență în Timișoara

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

,,Am mers multe cercuri deasupra Iașiului, o oră, și am aterizat aici, mergem mai departe’’, a declarat alt martor.

Pasagerii dați jos din avion au ajuns la Chișinău cu autocare puse la dispoziție de compania aeriană. Aeroportul din capitala Republicii Moldova a fost evacuat până când autoritățile s-au asigurat că nu există niciun pericol. 

Până la clarificarea situației, aeroportul din Iași a fost împânzit de forțe de ordine, pregătite să intervină într-o astfel de situație. 

Elena Troia, purtător de cuvânt Aeroportul Internațional Iași- ,,S-a activat imediat planul roșu și toate forțele de intervenție au fost mobilizate la aeroportul Iași. În cele din urmă, s-a dovedit că alarma fusese dată pe aeroportul Chișinău''.

A fost a doua alertă cu bombă pe aeroportul din Chișinău după ce sâmbătă autoritățile de acolo s-au confruntat cu un alt incident de acest fel. În ambele cazuri, alertele au fost false.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si