„Plantele de interior pot fi toxice pentru animalele de companie. De la cele de uz casnic până la florile de grădină, oricine are un patruped trebuie să ştie cum să le întrețină pentru ca acestea să nu reprezinte un pericol pentru prietenii necuvântători. Care sunt plantele la care trebuie să avem grijă aflați din materialul următor”, a transmis Cristina Dorobanțu.
Plantele din casă, toxice pentru patrupezi
Plantele de interior umplu de frumusețe și îmbogățesc orice casă. Nu mulți știu însă că pot fi otrăvitoare pentru patrupezi.
„Există mai multe plante care pot afecta sănătatea animalelor de companie. Trebuie să avem grijă sa le poziționăm cât mai sus în cazul în care avem câini, pisicile știm că pot să se urce și pot să ajungă la ele”, a explicat Bogdan Druta, biofil.
Citește și: VIDEO- America, acoperită de valuri de buruieni invazive. Imagini spectaculoase cu fenomenul meteo surprinzător și periculos
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Fiecare plantă are propria sa toxină. Odată ce aceasta intră în sânge, poate pune viața patrupedului în pericol. În cazul unui ficus, de exemplu, frunzele sunt cele mai periculoase.
„Latexul acesta este destul de toxic, este toxic și pentru oameni, în sensul că dacă îți ajunge pe piele poți să faci iritații, dar pentru pisici poate să ducă la tulburări la nivel stomacal”, a continuat Bogdan Druta, biofil.
Odată ingerate, frunzele unei plante toxice pot produce iritații sau inflamații ale pielii, dar pot duce și la complicații mai grave.
„De obicei, oxalatul de calciu se găsește în Dieffenbachia pe care pot să o prezint acum. Este o plantă comună. O să provoace arsuri la nivel bucal câinilor și, în special pisicilor. Încă o plantă toxică pentru pisici sunt narcisele, adică exact ce vedeți aici”, a mai spus Bogdan Druta.
Alte plante periculoase, mai ales pentru câini, sunt crinii, dar și iedera.
Potrivit specialiștilor, prima măsură de prim-ajutor este administrarea de cărbune medicinal, care va scădea absorbția de substanțe toxice conținută de plante.