Ellvira Costache, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Cei care vor dori să cumpere un frigider performant vor fi nevoiți să plătească cu cardul

„Plătiți cash sau card? O întrebare pe care o auzim de fiecare dată când mergem la cumpărături, însă începând de mâine, 1 noiembrie alegerea nu va mai fi a noastră. Dacă vrem să cumpărăm un frigider performant sau un televizor de ultimă generație, îl vor îl vom achita doar cu cardul.

Potrivit ordonanței de urgență, vom putea cheltui în magazine cel mult 5.000 de lei sub formă de bani gheață. O măsură care ar urma să țină sub control evaziunea fiscală, dar și să pună bețe în roate celor care nu prea au încredere în bănci și preferă să țină banii la saltea.

În ordonanță sunt prevăzute și amenzi. Dacă vreți să cumpărați cu banii jos produse mai scumpe de 5.000 de lei, un sfert din diferența achitată peste limită va ajunge la stat.”, transmite Ellvira Costache, reporter Kanal D.

Plăți de până la 5.000 de lei cash pe zi pentru persoanele fizice

„Problema apare la companii și mai ales la cele care se află în mediul rural, acolo unde vor fi destul de multe probleme.

Sunt foarte multe localități în România care nu au internet.

Oare cum se vor conecta POS-urile la internet în condițiile în care nu există semnal", a declarat analistul economic Adrian Negrescu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Referitor la ce se va întâmpla cu oamenii care nu dețin un card sau un cont bancar din diferite motive, analistul economic a spus că 40% dintre români nu au un cont bancar sau un card ceea ce va fi o misiune imposibilă pentru ei în a se descurca financiar cu sume mari de bani din punct de vedere financiar în anii ce urmează.

Singura soluție ar putea fi reprezentată de metoda unui cont în bancă. Cu toate acestea, și această metodă ar putea fi dificilă pentru oamenii care trăiesc în mediul rural, ținând cont că trebuie să meargă la oraș.

Cum ne ajută această schimbare? Analistul economic a spus că ajută la reducerea „din evaziunea fiscală. Limitează plata cu sacoșa de bani.

Guvernatorul BNR spunea că marea majoritate a românilor nu prea știu să folosească un card, nu știu ce este un cont bancar sau cum să-și gestioneze cheltuielile.

Atunci ține de interesul guvernului de a face educație financiară prin campanii", a explicat analistul economic Adrian Negrescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si