Poliția Prahova a informat că traficul a fost deviat pe DN 1, zona gării din Sinaia, în urma ploilor abundente, potrivit Agerpres.

Străzile din Sinaia, inundate de ploi abundente

Polițiștii din Sinaia au fost nevoiți să ia măsuri de siguranță din cauza inundațiilor provocate de ploi

Citește și: Alertă de vijelii extreme, cu rafale de până la 100 km/h. 23 de județe și București, sub avertizare Cod galben în următoarele patru zile

Mai multe localități, printre care și Sinaia, au fost sub cod portocaliu de ploi și vijelie. 

La Sinaia a intervenit și Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru evacuarea apei din subsolul unui operator economic.

România, lovită de caniculă și furtuni. ANM transmite o nouă atenționare meteo

Cel mai lung val de caniculă din această vară își va face simțită prezența până la sfârșitul săptămânii. Mai mult, acesta s-ar putea să atingă vârful sâmbătă, 22 iulie 2023, când temperaturile vor ajunge de până la 41 de grade Celsius la umbră, în extremitatea sudică a țării, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu. Începând de marți, 25 iulie 2023, un al treilea val de căldură intensă va putea aduce temperaturi de 39-40 de grade Celsius.

Citește și: Intervenție de urgență a pompierilor pentru salvarea a trei persoane din calea șuvoaielor

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Începând cu ora 12.00, 22 de județe intră sub avertizare de cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă pe parcursul zilei în 22 de judeţe.

Pe lângă avertizarea de instabilitate, meteorologii au emis și un Cod galben de caniculă în București și 17 județe.

Joi, 20 iulie, între orele 12.00- 22.00, în Maramureș, Moldova, Dobrogea și în estul Transilvaniei și în nordul și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp).

Citește și: Furtună devastatoare în județul Harghita. Meteorologii au emis cod roșu de vijelii

De asemenea, în intervalul 20- 21 iulie, în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei, valul de căldură va persista.

Vor fi condiții de caniculă, cu disconfort termic ridicat, și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce cele minime vor fi cuprinse între 18 și 23 de grade Celsius. 

Furtuni devastatoare în Galați

Mai multe informații ne sunt oferite de corespondentul KanalD, Gelu Mormoloc, care relatează despre pagubele produse de furtunile din Galați.

Furtuna a devastat și județul Galați. Pe fondul avertizării meteorologice de COD PORTOCALIU, valabilă între orele 16:01-17:00, vizând în special averse torențiale de 35-40 de litri, grindină și intensificări ale vântului, pompierii gălățeni au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuți peste un autoturism.

Copacii au blocat atât partea carosabilă, cât și partea pietonală.

Copacii au distrus mai multe autoturisme în Galați

Copacii au distrus mai multe autoturisme în Galați

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Un copac căzut a afectat în proporție de 90% un Chevrolet Epica în strada Feroviarilor. Pe străzile Sulfinei și Stelei, vremea rea a smuls din rădăcini copacii. Din fericire nu au existat pagube.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Satu Mare, acoperit de grindină

Informațiile despre pagubele create de furtună ne sunt oferite de Vlad Crasnai, corespondent Kanal D.

Grindina a făcut ravagii în mai multe localități din Satu Mare. Locatarii au spus că grindina imensă, care a căzut în cantitate mare, le-a spart acoperișurile de la case.

Grindina a spart acoperișurile locuințelor din mai multe zone din Satu Mare

Grindina a spart acoperișurile locuințelor din mai multe zone din Satu Mare

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Grindină în Satu Mare

Grindină în Satu Mare

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Acoperiș distrus de grindină

Acoperiș distrus de grindină

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Acoperiș distrus de grindină în Satu Mare

Acoperiș distrus de grindină în Satu Mare

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Se pare că furtunile au distrus mai multe zone. Traficul este restricționat în Satu Mare, după ce un stâlp de electricitate a căzut și a blocat șoseaua.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si