Ploile au distrus cultura de capsuni a unui fermier din judetul Bihor, provocand pagube financiare uriase. Astfel, in piata ajunge marfa mai putina si mai scumpa.

In mai s-au inregistrat precipitatii-record: 117 litri pe metrul patrat. E doar o medie, caci in unele zone aceasta cantitate a cazut in numai cateva ore. In Dolj oamenii au vazut cum grindina le-a macinat pur si simplu culturile.

Un fermier a calculat pagube de 20.000 de lei. Atat ar fi trebuit sa obtina din varza vanduta chiar in aceste zile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Varza de pe camp urmeaza sa ajunga acum ingrasamant natural pentru urmatoarea cultura.

Si problemele nu se opresc aici. Dragos Frumosu, presedinte Sindalimenta: Exista un risc pentru culturile din toamna. Ma gandesc la porumb, floarea soarelui, pentru ca la cantitatea mare de apa cazuta pe metrul patrat, pamantul este imbibat cu apa.

Asa ca vom recurge tot la importuri.

Petre Nechita, reporter Stirile Kanal D: Deficitul comercial a explodat in primele 3 luni din 2019.

A trecut de 3,6 miliarde de euro. E vorba de diferenta dintre importuri si exporturi. O valoare ce va mai creste. In 2018, de exemplu, am ajuns la 15 miliarde de euro.

Un leu slab in comparatie cu euro ne va scumpi serios mancarea.

Dragos Frumosu, presedinte Sindalimenta: Este important pretul de bursa. Daca la nivel mondial se realizeaza o productie mare, atunci pretul ramane constant.

Revenim in piata unde scumpirile se simt deja. Din granarul Europei, tara noastra a ajuns sa importe cantitati uriase de alimente.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si