Este alertă la cel mai mai mare spital din țară, după ce un pacient a venit cu ploșnițe de acasă. Medicii de la Spitalul Universitar din Capitală au închis imediat un cabinet din unitatea de primiri urgențe, pentru dezinsecție. Între timp, autoritățile recunosc că problema este gravă și se extinde, a transmis Christian Sabbagh.

Ploșnițe la cel mai mare spital din țară

Problema a fost depistată chiar în această dimineață, când un pacient s-a prezentat la urgențe, după ce a inhalat soluții toxice.

Iasmina Ardelean, reporter Știrile Kanal D- Medicii au intrat în alertă, după ce un pacient a venit cu ploșnițe de acasă. Acesta s-a prezentat aproape intoxicat de substanțele folosite pentru dezinsecție. Cadrele medicale au decis să închidă cabinetul din Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Universitar în care a fost consultat pacientul. Acesta a fost izolat, este internat și primește îngrijiri medicale, spun reprezentanții spitalului.

Citește și: VIDEO-Alertă într-o școală din Capitală! Mai mulți elevi se plâng că sunt ciupiți de ploșnițe în timpul orelor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Autoritățile recunosc că problema este una de amploare, cu atât mai mult cu cât întreagă capitală este de fapt invadată de plosnițe.

Alertă este dată la doar o săptămâna de când toate școlile din sectorul 5 al capitalei au fost închise pentru dezinfecție și deratizare în urmă infestării cu ploșnițe. Atunci mai mulți elevi și părinți s-au plâns de insectele parazite. Iar în februarie, inclusiv Spitalul Militar din București s-a confruntat cu ploșnițe.

Situația e însă una gravă, mai ales în cazul unităților medicale.

Ion Ștefan, șeful clinicii de boli infecțioase Spitalul Militar Central- Trebuie făcută o dezinfecție completă, și la locul în care au fost depistate, și la domiciliu sau la locul din care provine cel infestat cu ploșnițe, dezinfecție care poate beneficia de mai multe metode, chimice sau non-chimice, inclusiv hipertermia, de pildă.

Mai mult, ploșnițele sunt și periculoase pentru sănătate.

Ion Ștefan, șeful clinicii de boli infecțioase Spitalul Militar Central-Pot să determine o alergodermie, care uneori poate să fie destul de deranjantă. În cazuri excepționale, rarisim, pot să determine și edem Quincke sau o alergie foarte exprimată care poate să aibă și risc vital.

În momentul în care sunt descoperite ploșnite și alte insecte care pun în pericol sănătatea oamenilor, operațiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare sunt făcute de către specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: