Prăbușirea parapetului s-a produs în jurul orei 10, când traficul în zonă era intens. Impactul structurii de câteva zeci de tone cu solul a produs un zgomot puternic și trepidații.
Din fericire, în zonă nu se aflau pietoni sau maşini, nefiind înregistrate victime. Autoritățile locale au decis să închidă circulația rutieră și să curețe breteaua blocată de resturile desprinse din pasarela de lângă conacul Marghiloman.
Semne ale degradării au apărut cu câteva luni în urmă însă ploile din ultima vreme au produs infiltrații care au măcinat rapid structura podului.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Viorel Constantinescu: Ca să nu avem evenimente nedorite, trebuie luate măsurile cele mai potrivite. Umezeala a grăbit. Apele s-au scurs, asfaltări repetate, s-a dus apa pe unde a vrut ea. S-au corodat prinderile. Trotuare adăugate. Parapetul și elementul de susținere a trotuarului.
Podul rutier care face legătura între Bulevardul Republicii şi strada Horticolei a fost construit în 1970, iar de atunci nu a beneficiat niciodată de reparaţii capitale.
Fisurile vizibile apărute în beton şi rugina de pe elementele metalice i-au făcut pe unii cetăţeni să se adreseze conducerii Pirmăriei pentru a cere reparații urgente. Problema este în atenţia autorităţilor locale de mai mulți ani, însă abia de curând a fost luată decizia unei verificări care să releve gradul de pericol.
Începând cu ora 12.30 circulația pe Podul Marghiloman este închisă pentru circulația autovehiculelor și a pietonilor.
O comisie de specialiști urmează să stabilească gradul de avariere și dacă podul mai poate fi sigur pentru circulația rutieră.