„Tinerii români conduc mașini, dar care nu sunt ale lor. Asta pentru că prețurile asigurărilor RCA sunt și de trei ori mai mari pentru ei decât pentru șoferii cu experiență. Am sunat și noi la câteva companii cunoscute să vedem ce oferte primim și să aflăm împreună de unde acest decalaj”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Polițe RCA mai scumpe pentru tineri

„Având în vedere că aveți 20 și ceva de ani prețul o să fie enorm. 3.200.

- Cea mai ieftină?

- Da. Deci dublu și un pic. Și cea mai scumpă este 5.000”, a spus un broker de asigurări.

Citește și: Alegerea poliței auto de asigurare: sfaturi și recomandări

Atât costă asigurarea mașinii unui șofer de 20 de ani. Diferența este uriașă dacă ne uităm și peste lista de prețuri pentru cei de peste 40 de ani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De acestă problemă se lovesc de ani de zile tinerii șoferi. Nici nu se gândesc să-și înmatriculeze mașina pe numele lor.

„Nicio șansă, mașina e pe numele părinților, pe al tău e prea greu. Aproximativ 2.800 lei pe numele meu, iar așa pe numele părinților este 1400 lei”, a spus un tânăr.

„Eu am 36 de ani și dacă aș avea o mașină pe numele meu ar fi pe un an de zile 24 milioane.

Așa o am pe numele mamei și e undeva la 11 milioane”, a spus un alt șofer.

Iar de o a doua mașină nici nu se pune problema.

„Părerea mea, o singură mașină, asta e, mergem toți cu ea că e foarte scump. O să se scumpească și motorina, și benzina. Momentan anul ăsta e cu alegerile, dar de la anul se schimbă treaba”, a spus altă persoană.

Diferențele de preț au legătură cu Bonus Malus, clasa de asigurări RCA la care se încadrează toți șoferii în funcție de vârstă și vechime. Cu cât un șofer este mai tânăr, cu atât se consideră mai vulnerabil la accidente. În 2021, de pildă, șoferii cu până la cinci ani vechime au provocat cele mai multe accidente grave din total. Iar trendul s-a păstrat în fiecare an.
„Tinerii sunt percepuți ca fiind teribiliști, eu aș zice că nu toți sunt teribiliști, dar statisticile mă pot contrazice. Și pornind de la statistici găsim aceste Bonus Malusuri aparent sfidătoare”, a spus un broker de asigurări.

Principalele cauze ale accidentelor pe drumurile noastre sunt, în ordine, viteza, depășirile neregulamentare și consumul de alcool.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: