Un polițist acuză că a fost lovit intenționat cu mașina de către un tânăr care parcase neregulamentar în dreptul Gării de Nord din Capitală. După incident, șoferul a fugit, însă a fost urmărit și oprit de oamenii legii la câteva străzi distanţă.

Tânărul s-a ales cu dosar penal, însă este cercetat în libertate. Sindicaliştii din poliţie spun însă că fapta ar fi trebuit încadrata la tentativă de omor, iar individul trebuia să fie reținut.

Tot ei spun că nu au fost luate astfel de măsuri pe motiv că șoferul este fiul unui angajat al Secretariatului General al Guvernului.

Citeste si: VIDEO- Permise de vânzare, averi din șpagă. Jumătate de milion de euro, într-un lighean și mai multe găleți

Momentul în care polițistul a fost lovit, filmat

Momentul în care agentul de poliție îi face semn șoferului a fost surprins de camerele de supraveghere. Se observă că șoferul avea intenția de a pleca, iar polițistul întinde mâna să îl oprească.

Agentul de poliție Florin Marcu povestește "A inceput să țipe: Ce bă, unde e stație de autobuz aici? Unde se termină stația?! Lucru care m-a făcut să am anumite suspiciuni la adresa lui. Am strigat la el, el având geamul de la șofer încă deschis, era deschis în totalitate geamul! I-am spus: Unde vă duceți? Rămâneți pe loc! El s-a uitat la mine, s-a uitat fix in ochii mei, a spus ceva, nu știu ce.

A bolborosit ceva și în acel moment a accelerat".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Agentul s-a agățat de stâlpul autoturismului. S-a dezechilibrat și a căzut, iar apoi a urcat în mașină și a plecat în urmărirea autoturismului. Ca să scape, șoferul ar fi ignorat mai multe reguli de circulație și ar fi lovit două autoturisme parcate.

Citeste si: VIDEO- Scandal la târgul de Crăciun

Urmărire ca în filme. Cine era șoferul agresiv

Urmărirea a continuat pe aceste străzi, iar in cele din urmă polițiștii au reusit să il oprească pe șofer. L-au dat jos din mașină și l-au dus direct la audieri unde i-au intocmit dosar penal. 

La volan se afla un tânăr de 23 de ani- fiul unui angajat din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Când l-au încătușat, tânărul își anunțase deja tatăl la telefon despre cele întâmplate.

"El era cu telefonul în mână, apelase. A spus: "Tată am dat peste un polițist, s-a aruncat peste mașina mea sau în fața mașinii mele! Te rog frumos să mă ierți!", spune agentul de poliție.

"S-au dat telefoane, tatăl băiatului s-a prezentat la sediul secției de poliție fluturând o legitimație de serviciu spunând că este angajat la SGG. Când a ajuns la audieri, învățat de procuror și tatăl său care era deja la Politie, a zis ca nu l-a vazut pe politist, nu a auzit, nu a vazut ca l-a acrosat si ca nu a auzit indicatiile

politistului de a se opri", spune Cosmin Andreica de la sindicatul Europol.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Agentul de poliție a fost rănit ușor, motiv pentru care a ajuns la Spital. S-a ales cu o contuzie la nivelul bazinului și mai multe lovituri la o mână. Sindicaliştii nu sunt mulțumiți de deciziile procurorului şi susțin că tânărul șofer trebuia reținut.

"A fost anunțat procurorul de serviciu, i s-au prezentat imaginile video și a spus că pentru așa ceva nu vine la poliție".

În primă fază, tânărul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și pentru că a părăsit locul accidentului. Abia după ce incidentul a apărut în spațiul public, incadrarea a fost schimbată in ultraj. Şoferul a rămas şi fără permis pentru că nu a respectat indicațiile polițiștilor, dar, dacă va fi găsit vinovat, riscă ani buni de închisoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: