Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Polițiștii primesc dispozitive moderne. "Agresorul poate fi încătușat în condiții de siguranță"

Poliștii din România au primit dispozitive moderne. Pistoalele cu electroșoc permit încătușarea rapidă a agresorilor, în condiții de siguranță.

,

Polițiștii primesc dispozitive moderne [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

P entru prima dată în România, polițiștii de la ordine publică din Capitală vor fi dotați cu pistoale cu electroșoc, așa cum au polițiștii americani. Doar că aparatele au fost primite de pomană. Iar deocamdată sunt doar 20, transmite Cristian Sabbagh.

Dispozitive moderne pentru polițiștii din România

Așa funcționează pistolul cu electroșoc cu care vor fi dotați o parte dintre polițiștii din București. Primele 20 de dispozitive au fost donate sindicatului Europol, iar aceștia le-au dat prin comodat către Poliția Capitalei. Pistolul, prezent deja în dotarea polițiștilor din SUA și tarile europene este extrem de eficient și poate doborî un om în doar câteva secunde. După ce este la pământ, polițistul poate începe încătușarea fără să existe riscul de a se curenta și el.



Nu există riscul electrocutării a operatorului, a agentului. Este modul cel mai eficient și protectiv aflat acum în dotarea multor structuri de ordine și siguranță din întreaga lume, a declarat Cristian Dide.

Pistolul are o putere de 50.000 volți. Statisticile arată că folosind astfel de dispozitive, numărul polițiștilor răniți în misiuni a scăzut cu aproape 80 de procente. La fel și în cazul infractorilor, riscul ca ei să fie răniți atunci când sunt imobilizați a scăzut cu peste 80%, pentru că oamenii legii nu mai sunt nevoiți să facă uz de armă.

Citește și: Româncă prinsă cu cocaină de 80.000 de euro, pe Aeroportul Henri Coandă. Femeia urma să plece spre Tel Aviv

Sunt declanșați 50.000 volți în corpul agresorului, ceea ce înseamnă o incapacitate neuromusculară care nu îi mai permite să își coordoneze mișcările și să își folosească musculatura. Sunt 10-15 secunde în care agresorul poate fi încătușat în condiții de siguranță,

a declarat Cosmin Andreica.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cel care a simțit pe pielea lui pistolul cu electroșoc este Cristian Dide, un cunoscut protestatar, care a avut divergențe cu forțele de ordine de nenumărate ori la manifestațiile la care a participat.

Nu este o durere insuportabilă, pur si simplu mușchii nu se mai mișcă. Nu mai poți face nicio mișcare atunci când ești supus electroșocului, a mărturisit Cristian Dide.

Un alt dispozitiv pe care polițiștii și l-ar dori este cel pentru imobilizarea infractorilor de la distanță.

Abia spre finalul anului, dispozitivele vor putea fi văzute în dotarea polițiștilor din București.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI