Iar noile reglementări ar putea da peste cap cumpărăturile de Crăciun! Țăranii care vând porci s-au trezit în situația în care trebuie să își cumpere POS, deși mulți dintre ei nu au nici măcar card bancar. Oamenii spun că sunt dispuși să vândă și în rate, doar să scape de noile măsuri fiscale, a transmis Cristian Sabbagh.

Porcii trebuie cumpărați în rate

Doamna Geta are în gospodărie trei porci, dintre care doi sunt de vânzare pentru Crăciun.

Femeia crește animale de mulți ani și ca de fiecare dată, cu câteva luni înainte de sărbători, încep să apară clienții.

Au fost de 99 de kile și am dat 2.400 de lei pe ei. Sunt clienți, doi sunt vânduți, care o fi mai mare e al nostru, a spus Geta, crescător de animale.

Până la Crăciun, porcii vor avea timp să își dubleze greutatea, dar și prețul. Potrivit noilor măsuri fiscale, femeia va trebui să încaseze banii pe card pentru vânzarea acestora, astfel că se gândește să vândă în rate pentru a nu depăși plafonul impus de Guvern de 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Nouă nu ne place. Aici nu este bancomat, noi așa am fost obișnuiți, să mergi cu banul, cât costă dai banul jos. Dacă ar fi 3000 de lei porcul, ne-ar da în două rate.

O să facem o hârtie între cumpărător și noi și atunci când aduce porcul mai dă altădată, că tot cu bani. Noi nu suntem cu cardul, a continuat Geta.

De cealaltă parte, nici cumpărătorii nu sunt mulțumiți de noile măsuri fiscale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Eu am târguit cu 15 lei kilogramul. De vineri într-o săptămână îl aduc și îl tăiem. Vom cumpăra porc să fie până la 2000, ce să facem altceva, a spus cineva.

Citește și: VIDEO- Marea industrie a României, în criză. Fabricile se închid rând pe rând din cauza costurilor crescute la energie

Această femeie ne povestește că deși își primește pensia pe card, nu știe să îl folosească, astfel că a face singură plata cu el ar fi o corvoadă.

De altfel, majoritatea celor care locuiesc la sat sunt bătrâni care nici nu se gândesc să își deschidă un cont bancar.

În același timp, de la anunțul intrării în vigoare a noilor măsuri, rețelele de socializare au fost împânzite de videoclipuri care semnalează problemele, fictive sau nu, pe care românii le-ar putea întâmpina dacă vor încasa mai mult de pragul de 5.000 de lei.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Potrivit statisticilor, 40% dintre români nu dețin carduri bancare. O dată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri, aceștia vor fi nevoiți fie să își deschidă un cont bancar sau să își limiteze plățile cu bani cash conform noilor reglementări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si