Cel mai rău a fost în Harghita unde apele învolburate au răvășit peste 500 de gospodării.

Prapadul s-a revarsat peste judetul Harghita, dupa trei ore de ploaie torentiala. Viitura a lovit in plin in comuna Lueta, unde oamenii, cu apa pana la brau, au incercat in zadar sa taie crengile copacilor adusi de potop.

A plouat cu peste 100 de litri pe metru patrat, iar strazile din localitate s-au blocat rapid.

Soferii abia daca au putut inainta.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Loviți de furia apelor: Inundațiile au făcut ravagii în țară

Si in comuna Capalnita, tot in judetul Harghita, casele oamenilor au fost zdruncinate de o viitura puternica. Apele s-au revarsat pe sosele, in curti si in case. In total, peste 120 de gospodarii si 80 de locuinte au fost inundate aici.

Dupa aproape 24 de ore de cand viitura a lovit in plin, locuintele bietilor oameni aratau ca dupa razboi.

Citeste si: Ploile torențiale au făcut ravagii în țară! Zeci de străzi și gospodării, inundate

Gardurile au fost subrezite de apa, curtile erau pline de materiale de constructii, iar in case, mobila a fost complet distrusa.

Suvoaiele de apa s-au revarsat cu putere si in judetul Bistrita-Nasaud, aflat sub atentionare hidrologica. Comuna Negrilesti a fost grav afectata, dupa ce doua parauri care traverseaza localitatea s-au umflat atat de tare incat au inundat totul in cale.

Citeste si: Fenomene meteo extreme în România. Ce se va întâmpla la vară

Pericolul inca nu a trecut. Mai bine de jumatate de tara este sub cod galben de vreme rea pana vineri noapte, timp in care vor fi ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii. Totodata, 16 judete din tara sunt sub cod galben hidrologic, iar specialistii avertizeaza ca pana joi inclusiv vor fi torenti, viituri si scurgeri masive de apa de pe versanti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si