„Ploile istorice au fost cauzate de schimbări climatice sau au fost provocate de om? Între timp, românii prinși între ape au trăit un coșmar: pe aeroportul internațional avioanele aproape că au plutit, mașinile s-au transformat în bărci, iar preț de ore întregi pe șoselele cu câte 7 benzi pe sens nu a mai mișcat nimic”, a transmis Christian Sabbagh.

Potopul din Dubai ridică semne de îngrijorare

A plouat în două ore cât în doi ani la Dubai. Aeroportul Internațional s-a blocat complet în timp ce apa a inundat pistele și a provocat anularea sau redirecționarea zborurilor. Sala de așteptare din al doilea cel mai aglomerat aeroport din lume s-a transformat într-un imens spațiu unde bărbați, femei, copii, familii întregi au așteptat reluarea curselor aeriene, dormind pe scaune, pe jos.
Veniți în orașul luxului, oamenii s-au trezit în plin potop. De 24 de ore, cursele aeriene fie sunt suspendate, fie au întârzieri cu orele. Pentru cei care aterizează, găsirea unui taxi a devenit un coșmar căci mașinile au fost mai mult scufundate decât au circulat pe străzile inundate.
Atâta ploaie nu a mai căzut în metropola deșertică de 75 de ani. Artista Tamy, blocată în Dubai, a trecut prin spaimă cumplită când tavanul din recepția hotelului unde se afla s-a prăbușit sub greutatea apei.


Despre două grupuri de români blocați pe aeroportul din Dubai a aflat și ministerul român de Externe care a anunțat că face demersuri ca să se asigure că le sunt respectate drepturile. Iar atunci când traficul se va debloca, reprezentanții consulatului vor veni pentru a le acorda asistență.

Citește și: VIDEO- În direct din maldivele egiptene. Cum arată un sejur aici?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cea mai înaltă clădire din lume a devenit ținta fulgerelor.
Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of the Emirates au fost inundate. Iar în cel puțin o stație de metrou apa a ajuns până la glezne.
Si metroul a fost suspendat temporar din cauza inundațiilor. Pe paginile de socializare în dreptul clipurilor postate cel mai des comentariu este... furtună apocaliptică.
Practic, întreg orașul s-a transformat într-o mare. Pe spectaculoasele șosele cu cate 7 benzi pe sens, inclusiv pe celebra Sheikh Zayed, a fost imposibil ca mașinile să înainteze timp de ore întregi. Blocajele s-au întins pe kilometri.
Două valuri de precipitații torențiale în zile consecutive au adus potopul care nu a ținut cont cât de scumpe sunt mașinile și le-a scufundat cu totul, obligând proprietarii să le părăsească.
Potopul din cer, însoțit de vânt care la rafale a depășit 70 de kilometri la oră, a înmulțit pagubele. Ce mașini au scăpat de inundații, s-au scufundat în asfaltul distrus.
Imaginile dezastrului din Dubai fac deja înconjurul lumii. Virală a devenit și o salvare cu totul specială.
Polițiștii au scos din apă o pisică ce stătea agățată de portiera unei mașini aproape scufundate.
Localnicii au primit in ultimele 48 de ore avertizări din partea autorităților să evite călătoriile inutile și sa se ferească din calea pericolelor.

Dar, chiar și azi, după trecerea furtunii, localnicii folosesc tot ce pot pe post de bărci ca să circule pe străzile încă pline de apă.
Furtuna neobișnuită nu numai că a blocat orașul, dar a stârnit și un val de îngrijorări despre schimbările climatice. Iar, potrivit Bloomberg, diluviul ar fi fost de fapt provocat. Un meteorolog a vorbit despre însămânțarea norilor, o procedură folosită în Emiratele Arabe Unite pentru a produce apă în deșert. Însă, informațiile au fost negate oficial.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si