„Prima și singura româncă membră a unuia dintre cele mai prestigioase institute franceze de parfumerie se numește Cristina Bălan. Calitățile și mirosul său au fost recunoscute și de societatea franceză de parfumerie, al cărei membru a devenit de curând. Astăzi, de Ziua noastră Națională, vedem povestea succesului care duce numele țării peste tot în lume ”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cristina Bălan, un parfumier de succes

Pentru Cristina Bălan parfumurile sunt trăiri și emoții care gravitează în jurul mirosului. În lume sunt doar 400 de parfumieri brevetați, iar între ei este și Cristina, proprietara unui brand de lux cunoscut în această lume și membru al societății franceze a parfumierilor.

Pasiunea și simțul olfactiv aparte au existat dintotdeauna. La acestea s-au adăugat ani de muncă asiduă, peste 20, care au clădit succesul. Așa a devenit Cristina prima și singura româncă absolventă a prestigiosului Institut Grasse, o emblemă a parfumeriei mondiale. Totul a început în momentul în care simțul ei fin a fost observat de experți reuimiți care au îndrumat-o către performanță.

Drumul nu a fost ușor, sute de candidați se înscriu an de an, însă doar 12 ajung să fie selectați.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Testele au fost dure, iar răspunsul s-a lăsat așteptat îndelung. Atunci a fost momentul în care a pus totul în sertarul cu experiențe și și-a continuat viața crezând ca viitorul ei e altul. Doar că, destinul avea alt plan. Era cu fiul său, Teodor, când a primit un mail de la Institutul de Parfumerie din Grasse.

Citește și: VIDEO- Iasca i-a făcut celebri. În satul Corund din Harghita se realizează obiecte artizanale unice

Cu visul împlinit și susținută de familia care s-a mutat alături de ea în Franța, pentru Cristina a început adevărata provocare. 10-12 ore de studiu pe zi, studii aprofundate de chimie, procese grele de testare. Nimic nu a dat-o înapoi.
Școala de parfumerie pe care a absolvit-o a fost doar începutul unui drum lung de continuă învățare. S-a întors în țară unde și-a mai îndeplinit un vis. Acela de a avea propriul laborator de creație.

Spre exemplu, și-a dorit să creeze parfumuri cu miros de România și a reușit prin intermediul a două esențe cu miros de... amintiri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si