În urmă cu trei ani și jumătate, o tânără în vârstă de 28 de ani a luat o decizie șocantă. A cerut moartea asistată după ce a trecut printr-o lungă suferință din cauza unor boli psihice, potrivit informațiilor transmise de adevarul.ro.

Tânăra va fi eutanasiată la cerere, după trei ani și jumătate de luptă în instanță

Zoraya ter Beek, în vârstă de 28 de ani, din Olanda, a luptat în instanță timp de trei ani și jumătate pentru a-și obține eutanasierea.

Dorința tinerei de a muri a venit după o lungă perioadă de tratamente pentru a se vindeca de bolile psihică de care suferea. Calvarul Zorayei ar fi început încă din copilărie, când a fost diagnosticată cu depresie cronică, anxietate, traume și tulburări de personalitate nespecificate, dar și autism, conform aceleiași surse.

Citește și: "Vreau să ies din viață, vă invit la înmormântarea mea". Cine este tânăra de 34 de ani care va fi eutanasiată de ziua ei, fără să fie grav bolnavă

Zoraya ter Beek

Zoraya ter Beek

[Sursa foto: Capturi Facebook- The Free Press]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Olandeza a efectuat multe tratamente de-a lungul vieții, printre care tratamente intensive, terapie şi peste 30 de ședințe de terapie electroconvulsivă (ECT), dar a fost cuprinsă de gânduri sinucigașe și ar fi început să se mutileze. Tânăra a sperat că se va vindeca, dar, în loc să își revină treptat, starea sa se înrăutățea.

În anul 2020, Zoraya ter Beek a depus cererea pentru moarte asistată.

”În terapie, am învățat multe despre mine și despre mecanismele de adaptare, dar asta nu a rezolvat problemele principale. La începutul tratamentului, începi cu speranță. Am crezut că mă voi face bine. Dar, cu cât durează mai mult tratamentul, începi să îți pierzi speranța... Am terminat terapia electroconvulsivantă în august 2020 și, după o perioadă în care am acceptat că nu mai exista niciun tratament, am depus o cerere de moarte asistată în decembrie același an. Este un proces lung și complicat. Nu e ca și cum ai cere moarte asistată într-o zi de luni și ai fi mort până vineri”, ar fi declarat Zoraya ter Beek.

Conform sursei anterioare, tânăra ar fi fost supusă apoi unor verificări amănunțite. Legea din Olanda prevede că eutanasierea este posibilă dacă persoana în cauză prezintă „suferințe insuportabile, fără nicio perspectivă de ameliorare”. Cu toate acestea, Zoraya ter Beek a luptat, pentru a fi eutanasiată, timp de trei ani, în instanță.

”Am fost mult timp pe o listă de așteptare pentru evaluare, pentru că sunt atât de puțini medici dispuși să se implice în moartea asistată pentru persoanele cu suferințe psihice. Apoi trebuie să fii evaluat de o echipă, să ai o a doua opinie cu privire la eligibilitatea ta, iar decizia lor trebuie să fie revizuită de un alt medic independent. În cei trei ani și jumătate cât a durat acest lucru, nu am ezitat niciodată în privința deciziei mele.

M-am simțit vinovată, am un partener, o familie, prieteni și nu sunt oarbă la durerea lor. Și m-am simțit speriată. Dar sunt absolut hotărâtă să merg până la capăt”, ar fi declarat Zoraya ter Beek.

Citește și: De ce nu sunt oamenii bogați fericiți? Explicația uluitoare a psihoterapeuților

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Zoraya ter Beek

Zoraya ter Beek

[Sursa foto: Capturi Facebook- The Free Press]

Zoraya ter Beek ar urma să fie eutanasiată săptămâna viitoare. Tânăra a declarat că se simte ușurată pentru că i s-a respectat decizia. Olandeza a explicat în ce constă procesul de eutanasiere și faptul că parterul său îi va fi alături în ultimele clipe.

”Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă. Vor începe prin a-mi administra un sedativ și nu-mi vor da medicamentele care îmi opresc inima decât atunci când voi fi în comă. Pentru mine, va fi ca și cum aș adormi. Partenerul meu va fi acolo, dar i-am spus că este în regulă dacă trebuie să părăsească încăperea înainte de momentul morții. Acum a sosit momentul, suntem pregătiți pentru asta și găsim o anumită pace. Și eu mă simt vinovată. Dar, uneori, când iubești pe cineva, trebuie să îl lași să plece”, ar fi declarat Zoraya ter Beek.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si