Cunoscută drept sărbătoarea îndrăgostiților în toată lumea, Ziua Sfântului Valentin are și o poveste ascunsă. Aceasta începe în timpul Imperiului Roman, când împăratul Claudiu al II-lea le interzicea tinerilor militari să se căsătorească.

Povestea din spatele Zilei Îndrăgostiților

„Pretextul său a fost că acei soldați care erau căsătoriți nu luptau cu aceeași forță, nu mergeau cu același curaj pe câmpul de luptă”, a explicat Manu Garcia del Moral, blogger.


Sfântul Valentin, care era preot la acea vreme, a ales să căsătorească tinerii în secret, lucru ce a dus la închiderea sa într-o temniță.
„El a fost descoperit. Iar ziua în care a fost executat a fost 14 februarie”, a mai spus bloggerul.

Citește și: VIDEO- De Valentine's Day, cuplurile s-au căsătorit de probă. Cum a decurs ceremonia?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rămășițele sfântului au ajuns în bisericile catolice din mai multe țări. Cele mai multe sunt în Madrid, în biserica Sfântul Anton, unde sunt ținute într-o urnă de sticlă și atrag în fiecare an mii de pelerini. Aici ziua de sărbătoare are o însemnătate aparte.


În zilele noastre, Ziua Sfântului Valentin este celebrată în toată lumea, iar obiceiurile diferă de la țară la țară. Dacă în Statele Unite îndrăgostiții aleg să meargă la restaurant sau să cumpere buchete de flori, în Marea Britanie, felicitările cu declarații de dragoste sunt la mare căutare. În același timp, în Italia, este cunoscută tradiția de a oferi ciocolată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: