„Când tehnologia ne întunecă mințile și ne aduce în fața ochilor ce n-am gândit vreodată că ne va fi dat să ne vedem, există tineri pe care-i putem lua drept exemple. Ei ar trebui să fie idolii noii generații, nu alții. De pildă, un fost fotbalist și iubita lui au în mâini una dintre cele mai mari ferme din țară. Iar tânărul îi învață pe TikTok-eri tainele agriculturii. Și e viral cu filmulețele postate, semn că nu s-a pierdut speranța”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

De la fotbal a trecut la fermă

Pentru Daiana și Denis, munca în agricultură înseamnă plăcere și... libertate. Ea a moștenit pasiunea de la părinții fermieri. El a fost fotbalist de performanță, dar de trei ani a renunțat la carieră și la 24 de ani e agricultor cu normă întreagă. I-am întâlnit la ferma din Gătaia, județul Timiș. Aici e a doua lor casă. Și e locul de unde Denis încearcă să-i inspire și alți tineri să-i urmeze exemplul. Să se întoarcă la glia strămoșească, la pământul roditor și la animalele care au hrănit atâtea și atâtea generații.
Și în timp ce se ocupă de cele 2.700 de vaci, tânărul filmează câte un videoclip pentru urmăritorii din online. Le arată cum sunt hrăniți vițeii, dar și cum funcționează aparatele de mulgere digitalizată.
Videoclipurile postate de către Denis pe TikTok ajuns instant virale.

Și sunt ca o gură de aer proaspăt în jungla din online, unde, în ultima vreme găsești tot mai greu filmulețe din care tinerii pot să învețe cu adevărat câte ceva.
Dar tânărul nu e străin nici de muncile câmpului sau de utilajele de ultimă generație, folosite pentru însămânțare sau strângerea recoltei.
Între timp, iubita lui, Daiana, se zbate să caute tot mai multe programe ca să digitalizeze munca din fermă.
Cu alte cuvinte, să îmbine tehnologia modernă cu tradiționalul.
Iar când nu e în birou, e pe câmp și ea sau printre animale. Așa a fost învățată de mică și nu consideră că-și risipește tinerețea. Ba dimpotrivă.

Citește și: VIDEO- Povestea lui Răzvan de la Idicel, un tânăr care a reușit să reînvie o comunitatea întreagă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iar cei doi au învățat rapid că în agricultură nu e loc de compromisuri. Că totul trebuie făcut ca la carte ca să poți culege roadele la care toți visează.
Așadar, munca în agricultură cere sacrificii, însă, cei doi tineri îndrăgostiți găsesc timp și pentru ei. Se duc la festivaluri sau în vacanțe prin țări străine. Se bucură din plin de tot ce le oferă viața, dar mereu sunt cu dor de casă, cu dor de România.
Iar pentru sutele de mii de tineri care îl urmăresc în online are un singur sfat.
„Vreau să sfătuiesc și să împing tinerii să facă ceva în România! Și aici se poate, nu doar în străinătate”, a spus Denis.
Daiana și Denis sunt doi tineri care pun umărul la clădirea unei Românii mai bune, o Românie în care munca în agricultură nu ar trebui să fie văzută ca o rușine, ci ca o mândrie.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si