"Energizantele sunt un adevărat pericol pentru copii și adolescenți. Palpitațiile cardiace, hipertensiunea ori amețelile sunt doar câteva dintre efectele acestor băuturi. În unele cazuri, provoacă moarte subită. S-a întâmplat, vara trecută, cu un adolescent de doar 17 ani, din Iași. Cu sufletul sfâșiat de durere, mama băiatului trage un semnal de alarmă. Vă avertizez, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional", a transmis Cristian Sabbagh.

Durerea unei mame nu se șterge în timp

"Sper să nu se mai întâmple și să nu mai treacă nimeni prin durerea mea. Numai eu știu că dimineața singura alinare este poza... să mă uit în ochii lui. Alți părinți au copiii aproape, ceea ce mă șochează pe mine este că mulți părinți nu conștientizează pericolele energizantelor", a declarat Ionela Tanasă, mama adolescentului

Yannis avea 17 ani și participa la o școală de vară. Experimenta, pentru prima dată, viața de student. De altfel, tragedia s-a petrecut în camera de cămin. Băiatul a început să aibă dureri în piept în miez de noapte. Yannis fuma și într-un timp scurt consumase mai multe doze de energizant și nu mâncase, spun colegii.

Autopsia a arătat că acesta a murit din cauza unei ischemii cardio-respiratorii. În cazul persoanelor care nu suferă de boli ale inimii, această tulburare survine ca urmare a unor factori externi.

Medicii confirmă că energizantele pot fi fatele în combinație cu alcoolul și tutunul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Eu circul cu mașina, de obicei, dar au fost momente când mă urcam în autobuz și vedeam tineri de vârsta lui ți parcă îl vedeam pe Yannis și am rămas șocată când am văzut că stăteau, un copil avea trei doze de energizant băute în mână, nu îmi venea să cred, plus că sunt părinți care nu conștientizează, din pacate, și ar trebui să fie conștienți și mi-aă dori tare mult ă nu vină acei părinți la cimitir cum vin eu după Yannis, să nu treacă prin asta niciun părinte, să constientizeze ca este foarte, foarte grav", a declarat Ionela Tanasă, mama adolescentului.

Părinții adolescentului spun că tânărul nu avea probleme de sănătate.

Citește și: Minorii nu vor mai putea cumpăra aceste băuturi! Amenzile ajung până la 30.000 de lei pentru comercianții care încalcă legea!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si