„Copiii de astăzi sunt speranța de mâine, iar felul în care cresc se datorează, în mare parte, profesorilor. Vedem acum povestea impresionantă a școlii cu 3 copii, din vârf de munte. Micuții au visuri mari, dar până să le atingă, merg kilometri întregi pe jos, zi de zi”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Școala din vârf de munte care are doar 3 elevi

„Alina Pașca este numele meu, anul trecut am debutat în învățământ, a fost primul an în care am venit în acest colț de rai, pentru că mie așa îmi place să îl numesc”, a spus învățătoarea școlii.
Trei copii, o școală cât o odăiță și o învățătoare dornică să le insufle dragostea de carte. E lecția de viață pentru care aveam s-o primim aici, în vârf de munte, într-un colț de Românie despre care nu auzi vorbindu-se prea des, dar în care se cresc oamenii mari de mâine.
„- Ce v-a determinat să faceți acest pas, să deveniți învățătoare și să veniți aici, în creierii munților să le predați?
- Ăsta a fost visul meu de când eram mică, nu m-a determinat ceva anume, și eu vin tot dintr-o astfel de școală, ciclul primar și cel gimnazial le-am făcut tot într-o zonă de munte și pentru mine este o satisfacție să știu că acești copilași au dreptul la educație”, a mărturisit Alina Pașca.

Citește și: VIDEO- Dimineți dulci la coada de la gemuleț. Elian, cofetarul care îndulcește viețile cumpărătorilor

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

E dimineața primei zile de școală, iar Alina Pașca e deja pe drum. Un drum lung pe care dăscăliță trebuie să îl bată de azi înainte în fiecare zi, dus-întors. Peste 70 de kilometri cu mașina și alți 10 pe jos.
În vârful dealului, la capătul celor 5 kilometri bătuți la picior, e școala. În curte, o mână de copii își așteaptă învățătoarea. Băieții sunt nerăbdători să o revadă, iar fetița să o cunoască.
Pentru ei, Alina vine până aici.
Din bănci, micuții nu o scapă din ochi pe învățătoare. Sunt curioși și absorbiți de fiecare gest, de fiecare cuvânt. Aici, în cămăruța asta, proaspăt văruită, cu icoane pe pereții crăpați, cu mușcate în ferestrele minuscule, în care becul se aprinde doar când vremea bună se țes visurile a trei copii: Marina, David și Florin.
Aici e universul pe care copiii munților îl descoperă în fiecare zi și unde învățătoarea îi pregătește pentru o lume nouă, „civilizată”, mai aglomerată și mai agitată decât a lor.
Și nimic nu e prea mult sau prea greu, pentru acești copii, obișnuiți cu viața aspră din munți ca să-și împlinească visul, ne spune Alina Pașca.

E vremea să ne luăm rămas bun. Dornici să mai schimbe o vorbă și cu alți oameni, părinții și copiii ne roagă să mai revenim aici, într-o bună zi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: