Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Povestea tragică a familiei de români care a încercat să intre ilegal în SUA

O familie de români alcătuită din doi tineri soți și copiii lor de unu, respectiv doi ani, au sfârșit tragic în apele reci și măștinoase ale unui râu de la granița dintre Canada și SUA încercând să treacă ilegal pe pământ american.

Sorin Negru,

Destin tragic pentru familia de români la granița dintre SUA și Canada

[Sursa foto: Toronto Star]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urmă cu cinci ani, un tânăr cuplu de români a ajuns în Canada în speranța unei noi vieți, relatează BBC News.

Dar visul lor de a avea un nou început pe pământ nord-american a ajuns la un sfârșit tragic săptămâna trecută, când trupurile lor și ale celor doi copii ai lor au fost recuperate din apele reci ale râului St Lawrence.

Citește și: Doi români și-au pierdut viața în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa din Canada în SUA. Autoritățile au identificat victimele

Poliția de graniță crede că românii, împreună cu o familie din India, făceau o încercare disperată de a ajunge în SUA cu o barcă care s-a scufundat.

Cuplul de români a căutat o viață mai bună în Canada

Florin Iordache și soția sa, Cristina (Monalisa) Zenaida, ambii în vârstă de 28 de ani, au aterizat la Toronto în urmă cu aproximativ cinci ani, parte dintr-un val de români care au ajuns să solicite azil în 2018 în Canada, după ce țara a renunțat la vizele pentru cetățenii români.

Cuplul făcea parte din comunitatea romă, un grup etnic despre care BBC și avocatul cuplului spun că a fost persecutat și discriminat în România și în anumite părți ale Europei.

Citește și: Fostul iubit al miresei s-a răzbunat la nuntă. Mirele a desfăcut "cadoul otrăvit" și a murit pe loc

"Florin Iordache- la fel ca mulți din comunitatea de romi- nu a avut acces la o educație bună, forțându-l să accepte slujbe în construcții pentru a-și câștiga traiul", a declarat avocatul său Peter Ivyani pentru BBC.

„El și familia lui au fost agresați fizic de mai multe ori în adolescență, iar apoi la vârsta adultă tânără”, a spus el i-a spus clientul său.

„Așa că, atunci când cerința de viză a fost ridicată, au profitat pentru a fugi”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Familia de români avea doi copii mici, de unu și doi ani

[Sursa foto: Toronto Star]

Potrivit BBC, Florin Iordache nu s-a prezentat la o audiere pentru prima cerere de azil, lăsând-o abandonată, a spus avocatul, menționând că atunci a pierdut legătura cu familia.

Ulterior, românul a fost arestat în 2018 de autoritățile americane pentru că a încercat să treacă ilegal în SUA, probabil o încercare de a se alătura familiei care s-a stabilit în Florida.

Florin Iordache a depus o a doua cerere de refugiat după acel incident, în 2020, dar un an mai târziu el și Monalisa, prima lor născută, au fost opriți în timp ce încercau din nou să treacă în SUA.

Potrivit unui raport din Toronto Star, familia a fost arestată în statul Washington și au fost returnați în Canada, unde Florin Iordache a fost arestat.

Familia de români risca deportarea din Canada 

În timpul procesului detenției sale, Florin Iordache a susținut că nu a ajuns în SUA pentru a cere azil, ci că familia sa făcea o excursie într-un parc din apropiere și a trecut accidental granița din cauza unei erori de GPS.

Un arbitru de la Consiliul pentru Imigrare și Refugiați din Canada nu l-a crezut.

Avocatul Ivyani a încercat să-i ajute pe cei doi români să demonstreze autorităților canadiene că familia ar fi în pericol dacă ar fi deportați în România.

La sfârșitul lunii martie, Florin Iordache a aflat că cererea de amânare a deportării familiei sale a fost respinsă. Acesta a fost momentul care l-a forțat să încerce aventura riscantă pe râul St Lawrence.

Două familii de români și indieni, înecate în râul St. Lawrence

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Trupurile fără viață a celor doi soți au fost găsite în apropiere de granița dintre SUA și Canada, împreună cu cele ale copiilor lor, născuți în Canada, în vârstă de unu și doi ani.

Tot acolo au fost găsite și trupurile unei familii de indieni- Pravin Chaudhary, în vârstă de 50 de ani, soția sa Diksha, în vârstă de 45 de ani, fiul lor Meet, în vârstă de 20 de ani, și fiica lor Vidhi, în vârstă de 24 de ani.

Citește și: O mireasă a aflat după nuntă că mai are câteva zile de trăit

Se crede că ambele familii au murit încercând să ajungă în SUA când barca pe care se aflau s-a răsturnat.

Poliția canadiană continuă să caute un navigator local dispărut, Casey Oakes, în vârstă de 30 de ani, despre care cred că ar putea avea legătură cu incidentul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI