„Poziția de somn nepotrivită ne poate crește tensiunea pe timpul nopții, iar ziua ne poate provoca adevărate migrene. Și perna aleasă greșit ne poate influența starea de sănătate. Vedem chiar acum unde greșim și cum putem corecta aceste obiceiuri nesănătoase. Colega mea Larisa Rațiu ne face un experiment în direct”, a transmis Simona Pătruleasa.

Cum alegem poziția de somn?

„Larisa Rațiu: Nu de puține ori ni se întâmplă ca de cele mai multe ori dimineața să ne trezim cu anumite dureri, iar cele mai multe dintre ele să fie

influențate chiar de poziția pe care o avem în timpul somnului. Alături de mine chiar acum este Alexandru Ilie, fizioterapeut, care ne va spune cum putem scăpa de aceste dureri. Te rog să ne spui care este poziția de somn care poate provoca cele mai multe probleme?

Citește și: VIDEO- Ionuț Varodi a renunțat la rolul bucătărașului Lulu: „Cel mai mare vis al meu e să mă întorc pe scenă”

Alexandru Ilie: Într-adevăr, poziția de somn poate fi o cauză importantă pentru care să ne trezim dimineața cu dureri, iar dacă ne raportăm la un exemplu concret, anumite studii evidențiază faptul că dormitul pe burtă, atunci când capul mod obligatoriu este răsucit, poate genera restricții de mobilitate dimineața. Cu alte cuvinte, pacientul se poate trezi cu limitări de mobilitate și durere din cauza faptului că, evident, tendoanele, ligamentele sunt alungite o perioadă foarte lungă de timp.

Mai mult decât atât, procesul de respirație este foarte îngreunat în această poziție, lucru care poate genera ulterior disfuncții cardiovasculare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Larisa Rațiu: Te rog să ne spui care ar fi poziția corectă de somn și cum ar trebui să ne ridicăm din pat?

Alexandru Ilie: Dacă ar fi să ne raportăm la poziția corectă trebuie să înțelegem aliniamentul coloanei vertebrale pentru că vedeți, în zona superioară avem o curbură, o anumită lordoză cervicală. Această scobitură mică trebuie păstrată pe tot parcursul nopții indiferent de poziția pe care noi o adoptăm. Prin urmare, dormitul pe o parte este cea care generează cele mai multe beneficii coloanei vertebrale atunci când noi stăm cu picioarele ușor trase către piept și dacă avem posibilitate să punem chiar și o pernă între genunchi, este excelent. Dacă nu, capul mai departe trebuie să fie susținut de o pernă, încât spațiul dintre ureche și umăr să poată să fie păstrat, capul să aibă o poziție neutră. Dacă dormim pe spate, ei bine, avem nevoie de un suport cervical, de o pernă care să încurajeze păstrarea acestei scobituri. Deci este extrem de important ca atunci când dormim pe spate să avem o pernă care să ne încurajeze această scobitură.

Larisa Rațiu: Cum putem să ne alegem corect perna pe care dormim?

Alexandru Ilie: Criteriile de bază sunt să putem să avem curbura cervicală păstrată tot timpul indiferent de poziția în care dormim și, dacă ne uităm de data aceasta la acest mulaj, vedem foarte clar această scobitură pe care noi trebuie să o încurajăm.

Prin urmare, dacă dormim pe spate avem nevoie de o pernă cu o înălțime mai redusă, iar când dormim pe o parte înălțimea pernei trebuie să crească pentru a umple spațiul dintre ureche și umăr”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si