"Un dezastru în aer amplifică tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Un avion cu 65 de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbușit la granița dintre Federația Rusă și Ucraina. Imediat au izbucnit controversele", a transmis Cristian Sabbagh.

Prăbușire controversată la granița Ucrainei

Avionul militar rus, un Iliușin, a fost filmat, în flăcări, în timp ce cade și explodează la impactul cu solul. Prăbușirea a avut loc în regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina.

Ministerul rus de externe susține că la bord se aflau 74 de oameni, între care 65 de prizonieri ucraineni, pregătiți pentru un schimb. Și acuză Ucraina că a doborât avionul cu rachete.

"Astăzi, la ora 11:15, regimul de la Kiev a comis un act terorist care a dus la doborârea unui avion de transport militar rusesc. Acesta zbura de la aerodromul Chkalovsky la Belgorod pentru a transporta militari ucraineni pentru un schimb", a declarat Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al armatei ruse.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe de altă parte, mass media ucraineană a susținut inițial că aparatul transporta rachete. Iar un expert militar ucrainean a postat fotografii și a scris pe Telegram că nu se văd urme de corpuri umane pe câmpul unde s-a prăbușit avionul.

Ulterior Statul Major al Ucrainei a anunțat că investighează circumstanțele și că nu deține încă informații exacte.

Controversele vin în contextul în care ieri o ploaie de rachete ruse s-au abătut asupra Kievului și orașului Harkov.

Citește și: VIDEO. Avion prăbușit cu 65 de oameni la bord. "Toți au murit"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: