Practica e mama învățăturii, spune o vorbă din popor, mai actuală ca niciodată. Criza de forță de muncă a făcut ca diplomele și calificările să conteze mai puțin la angajare, iar accentul cade pe ce știi cu adevărat să faci. Așa că tinerii studenți intră în programe de practică pentru a se familiariza cu domeniile alese.

Iar când vor avea un job real, se vor integra mai ușor și vor putea cere... mai mulți bani, a transmis Simona Pătruleasa.

Practica e mama învățăturii

Dumitru Ifteme e medic veterinar, iar în cabinetul lui vin des studenți ca să vadă cu ce se mănâncă meseria.

Maria și Daria sunt anul 3 la facultate și, după cursuri, vin aici. Se ocupă de regulă de animalele fără stăpân, bineînțeles sub supravegherea medicului.

Potrivit unui studiu Hipo.ro, mai mult de jumătate dintre candidaţii Generaţiei Z consideră că salariile pentru nivelul lor de experienţă sunt prea mici. De partea cealaltă, anagjatorii spun că e firesc, pentru că nu știu meserie din prima. Așa se face că tinerii încep programe de practică încp din primul an de facultate, tocmai ca să poată ridica pretenții salariale apoi.  Un exemplu este Daria.

Maria a început ceva mai târziu, în anul 3.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dumitru Ifteme, medic veterinar- Sunteți anul I, anul II nu aștepați să se facă anul 5-6 ca să veniți într-o practică.

Poate  să învețe să și facă mână și facem și un bine societății, dar își fac un bine și lor.

Ne mutăm într-un al domeniu, de data asta mai tehnic. Alex este arhitect cu peste 10  de ani experiență, și îi implică activ pe studenți în dezvoltarea proiectelor sale.

Citește și: VIDEO-A dat jurnalismul pe cofetărie. Raluca Moisă și-a urmat visul din copilărie. ,,Focusul și energia mea înseamnă această afacere''

Alex Preda, architect- Arhitectul trebuie să știe câte puțin din toate, să fie tot timpul deschis. Cred că tot timpul suntem la început de drum, trebuie să aibă curaj, să încerce, sa facă.

Iar studenții văd pentru prima dată cum din mâinile lor, iese o casă.

De partea celaltă, peste 30% dintre studenţii români nu fac stagii de practică din timpul facultăţii pentru că le consideră pierdere de timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: