Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Praga, în doliu după atacul sângeros. Bilanțul este de 14 morți 25 de răniți

Praga e cutremurată după atacul sângeros care a avut loc în clădirea Universității de Filosofie. 14 tineri au murit și alți 25 sunt grav răniți. După aproape o jumătate de oră în care a semănat teroare, atacatorul s-ar fi sinucis.

Maria Stiuca,

Doliu în Praga- 14 morți și 25 de răniți [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Individul, student la aceeași universitate, anunțase pe aplicația Telegram că va comite masacrul. Vă avertizăm, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Praga, în doliu după masacrul de ieri

Individul care a deschis ieri focul mitralierei la mai puțin de 500 de metri de târgul de Crăciun se numea David Kozak și avea 24 de ani. Era student chiar la universitatea unde a semănat teroare și locuia într-un sat limitrof capitalei Praga. Cu doar o zi în urmă, scrisese pe Telegram următorul mesaj, în limba rusă:

„Permiteți-mi să mă prezint, numele meu este David. Vreau să fac un atac în școală și eventual să mă sinucid. Alina Afanaskina m-a ajutat prea mult.
Acest canal este un jurnal în care voi vorbi despre viața mea înainte de împușcături”, este mesajul postat de atacator pe Telegram.

El făcea referire la fata de 14 ani care a comis o faptă similară într-o școală din Rusia și care l-ar fi inspirat. În ultima postare, cu doar câteva minute înainte de atac, David descrie un țiuit asurzitor în urechi. Apoi, s-a dat alarma.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Atac armat lângă o universitate din Praga. Mai mulți oameni au murit

Groaza s-a instalat în jurul prânzului, când la Universitatea Charles s-au auzit mai multe focuri de armă. Ca să scape din calea gloanțelor, oamenii au luat-o disperați la fugă.


Mai mulți studenți prezenți în universitate s-au baricadat în sălile de curs. Au blocat ușile cu scaune și birouri, în timp ce alții au încercat să scape pe geam. Aproape 10 tineri au fost filmați atunci când își riscau viața și se adăposteau pe acoperișul facultății.
Atacatorul a fost și el găsit mort, cel mai probabil s-a împușcat după ce a curmat fără milă viețile colegilor săi. La el acasă, anchetatorii l-au mai găsit decedat și pe tatăl băiatului.
Ei trebuie să stabilească acum dacă tot David se face vinovat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI