Un minut de intarziere in acordarea unui prim ajutor diminueaza cu 10% sansele de supravietuire ale unei victime.  In Romania, foarte putini se pot descurca in situatii limita si stiu ce pot face ca sa ajute pe cineva aflat intr-o situatie critica. De la aceste constatari a pornit proiectul politistului Viorel Teaca, un veteran al misiunilor de voluntariat, cu 5000 de ore la activ, ca salvator.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| După intervenții chirurgicale dificile, un motan și o oaie au devenit cei mai buni prieteni

Viorel Teaca sustine, incepind cu aceasta saptamana, la Slatina, mai multe serii de cursuri de prim ajutor de baza. O sesiune dureaza o singura zi, 8 ore si este gratuita.

Proiectul, la care se poate inscrie oricine doreste sa invete cum sa salveze vieti- va dura un an.

Instruirea va fi asigurata in baza unei colaborari intre Corpul National al Politistilor, Politia Municipiului Slatina, Filiala Olt a Crucii Rosii si Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu", acolo unde se si fac inscrierile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si