În piețele din Capitală- e o aglomerație de nedescris- în ciuda indicelui mare de infecție- iar mulți nu se protejează- după cum se poate observa în imagini.

Citeste si: Panică la un spital din România. Pacienții bolnavi de COVID-19 au fost ventilați manual minute bune

„Bună ziua. O mască nu purtăm și noi? Haideți, vă rog eu.

E zonă aglomerată.”, este dialogul dintre reporter și trecători.

Deși se plimbă printre tarabe- laolaltă cu alte zeci de persoane- mulți nu poartă mască de protecție- iar motive găsesc imediat!

Oamenii nu se tem de virus

Doar că ar putea lua ușor boala- având în vedere că polițiștii au prins astăzi în Piața Obor doi bucureșteni infectați care ar fi trebuit să stea izolați acasă- dar s-au gândit să iasă la cumpărături- fără să le pese de sănătatea semenilor. Nici vânzătorii nu sunt mai precauți.

Citeste si: Focar de Covid-19 la Spitalul de Pediatrie din Iași

Fără mască stă și vânzătoarea unei patiserii- cu toate că lucrează direct cu produse care pot fi ușor contaminate. Când vede camera de filmat... se transformă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Câteodată o dau jos... e foarte cald aici!”, a zis femeia.

Citeste si: Incidența cazurilor Sars-Cov-2 a depășit 12 la mie în Capitală

Nici în tramvaie nu se respectă reguli. Iată câtă lume stă fără mască- în vreme ce spitalele sunt pline. În stații... nu mai vorbim....

„Domnul îmi va purta de grijă. Am avut și am trecut cu bine!”, a zis un bucureștean.

Iar cei care sunt vaccinați cred că asta îi scutește de orice măsură de prevenție...

România se lovește de cel mai dur val al pandemiei. Iar capitala și județul Ilfov au atins indici de infecție record... Bragadiru e localitatea fruntașă cu peste 18 infecții de mia de locuitori. În Popești Leordeni e peste 17 la mie- urmează apoi Voluntari, Otopeni, Măgurele și capitala- cu un indice ce se apropie de 14 la mie!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

BRAGADIRU- 18.24
POPEȘTI-LEORDENI- 17.15
VOLUNTARI- 16.77
OTOPENI- 15.15
MĂGURELE- 14.2
BUCUREȘTI- 13.6

În astfel de condiții- epidemiologul Octavian Jurma transmite oamenilor că ar fi bine să se carantineze singuri dacă vor să evite un dezastru.

Citeste si: Bilanț coronavirus 10 octombrie 2021: Situație devastatoare la ATI. Numărul pacienților este revoltător

„Din păcate, România ar trebui sa fie în lockdown la fel ca în valul 1! Se știa, dar în mod deliberat s-au luat măsuri de restricții deși lucrurile au ieșit de sub control. S-a dat drumul la infectarea în masă! Dacă nu vrem să facem parte din această campanie, așa cum sunt cei împotriva vaccinului, noi va trebui să ne luăm măsuri suplimentare.

Cea mai importantă măsură este masca. Cu masca pe față mers la vaccinare, care dublează efectul!”, a declarat epidemiologul Jurma.

Însă oamenii nici în restul țării nu sunt mai precauți. Într-o localitatea din Maramureș- de pildă- mascații au spart o nuntă organizată în ciuda faptului că era carantină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si