Astfel de imagini ar putea deveni istorie după ce Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică un proiect prin care reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice. Deși sunt o variantă rapidă și ieftină, acestea pot deveni periculoase atât pentru cei care le manevrează cât și pentru pietoni sau șoferi.

Trotinetele electrice, interzise în parc

„În București este destul de greu. Șoferii nu sunt atenți...

dacă o luăm pe trotuar, pietoni nu sunt atenți... încercăm să ne adaptăm.”

Este și cazul lui Mihai, care spune că folosește trotineta aproape zilnic dar știe că foarte puțini dintre cei ca el țin cont de regulile de circulație.

„Acum 3 zile...m-a lovit un băiat..a intrat în mine cu trotineta. Pentru că ei merg cu viteză. Nu sunt conștienți de riscurile la care se expun și îi expun și pe ceilalți. Mai ales în weekend.”

Citeste si: Ce reguli trebuie să respectăm cu trotineta, în trafic

Noi reguli pentru trotinetiști

Fără căști, telefon mobil și cu echipament de protecție. Așa va trebui să mergem cu trotineta electică, potrivit unui proiect al Primăriei. Mai mult, cei care folosesc acest mijloc de transport nu vor mai avea voie să intre în parcuri.

Însă părerile utilizatorilor despre noul set de regulii sunt împărțite.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Nu e bine să le folosim în parcuri și prin astea. Primăria ar vrea să interzică în parcuri, ceea ce este un lucru foarte bun. E periculoasă în parcuri ..și pe stradă e periculos... chiar și pe pista de biciclete e foarte periculos că se circulă foarte mult!”

Citeste si: VIDEO- La un pas de o altă tragedie: Un copil aflat pe trotinetă a fost izbit de o mașină

„Ar trebui să fie lăsate să intre în parc dar în anumite condiții... Ținând cont că sunt copii mici...care aleargă, nu sunt ținuți neapărat de mână... Ar putea exista probleme. Dar daca li s-ar crea condiții pentru cei care merg cu trotinetele, ar fi ok pentru ei să meargă în parc.”

Pentru alții noile reglementări sunt doar o glumă și asta pentru că pistele de biciclete sunt mai mult pe hârtie în București.

„- Păi pe unde mai merg cu trotineta? În casă?

- Nu o să mai ai voie pe trotuar...doar pe pistele de biciclete..

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

- Păi și unde sunt pistele de bicilete.?”

Pe de altă parte, trotinetele nu vor mai putea fi parcate la voia întâmplării

Stelian Bujduveanu, viceprimar Primăria Capitalei: „Astăzi cu toții știm că trotinetele sunt aruncate peste tot în municipiul București. Fără cap, fără coadă... Ceea ce creează discomfort pentru cei care merg pe trotuar și uneori inclusiv accidente chiar cu carosabilul...”

Citeste si: VIDEO- Un copil din Buftea a fost lovit de o mașină în timp ce se plimba pe trotinetă

În prezent, parcarea trotinetelor într-un loc în care poate încurca circulația rutieră este sancționată cu o amendă de până la 400 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si