În mijlocul naturii, la câțiva kilometri de Corbu și Vadu găsim acest cătun de vacanță, care se întinde pe o suprafață de două hectare și jumătate.

Pregătiri intense pentru cătunul unic în țară

„Vorbim de 10 colibe, vorbim de 10 corturi vegetale, așa le numim noi, pentru că ele pornesc dintr-o fază incipientă. Noi le-am lucrat în țesătura de nuiele, iar la bază se așează acoperișul.

Unul dintre corturi este într-o fază mai avansată, este dus în varianta de finit, ele au la bază, o dantelă de argilă și ele sunt recuperate din perioada comunistă. Acoperișul, bineînțeles, acoperiș din stuf, iar tencuieli, tencuieli naturale, iar aici vorbim de niște picturi murale, în cazul de față, executate de soția mea”, a explicat Cosmin Varu, antreprenor.

Citește și: VIDEO- Schimbări pe piața vacanțelor all-inclusive. În timp ce în România și Bulgaria se renunță ușor ușor la all inclusive, în Albena situația este diferită

În această perioadă, în ograda lui Cosmin e forfotă mare. Se lucrează intens la câteva căsuțe realizate din materiale ecologice. La final vor arăta ca o cameră de hotel.

O provocare pentru turiști va fi să se spele într-un... fost grajd. Șura are un design arhaic, minimalist. Locul este îmbogățit cu un candelabru luat de la un conac, pictat manual.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Este clar că încercăm o variantă, când vorbim de arhaic, vorbim de simplu, dacă poți să-ți faci duș, ai apă caldă, este confortul de care ai nevoie, în rest te așteptăm afară, sub stele”, a mai spus Cosmin.

Iar cei care calcă pragul acestui tărâm, pot degusta din rețetele doamnei Vivi, chiar la birtul cătunului.
„E o pâinică mai specială, cu foi de plăcintă, am modernizat-o și pun și brânză între ele.

Punem între ele ulei și untul ici, colo, și punem foaie peste foaie”, a adăugat Cosmin.

Apoi pâinea merge direct sub țest.

Mâncare tradițională, relaxare, aer curat. Altfel spus, ecoturism adevărat, aproape de Marea Neagră.

„- Ne dorim ca toate și toată experiența noastră să fie una outdoor, unde oameni au nevoie să respire aer curat, iar în zonele urbane știm deja păsări mai puține, liniște mai puțină, mai multe noxe.
- A fost destul de greu să găsești toate aceste obiecte vechi?
- Este un proces greu în ideea în care toate lucrurile astea sunt pe cale de dispariție și încercăm să le adunăm și să le conservăm”, a concluzionat Cosmin.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O astfel de experiență se adresează familiilor cu copii și nu numai, iar cazarea va fi doar pe bază de rezervare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si