„Mai este puțin până la eclipsa totală de soare, iar peste Ocean au început deja pregătirile. În Mexic, sute de oameni au stat la cozi cu orele pentru a-și cumpăra ochelari de protecție, în timp ce în Texas, milioane de americani sunt așteptați să privească eclipsa în aer liber ”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Pregătiri pentru eclipsa totală de soare

În Mexico City, sute de localnici s-au așezat la coadă de dimineață pentru a cumpăra ochelari de protecție în așteptarea eclipsei totale de soare de pe 8 aprilie.

Cozile s-au întins pe zeci de metri, mai ales că ochelarii, realizați printr-un proiect sponsorizat de autoritățile locale, s-au vândut doar în câteva locuri.

Citește și: Cum va fi vremea de Paște 2024? Vremea se pare că se încălzește treptat. Ce spun meteorologii

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pregătiri intense au loc și în America de Nord. Într-un oraș din statul Texas, unul dintre locurile unde eclipsa va fi cea mai vizibilă, oamenii vor putea urmări fenomenul pe ecrane uriașe, în aer liber.
Ultima eclipsă totală de soare vizibilă în Statele Unite a fost în urmă cu șapte ani, iar următoarea va fi în 2044. Evenimentul va ajuta și afacerile, care se pregătesc intens pentru un flux uriaș de turiști.


Eclipsa totală de soare va dura aproximativ patru minute și va fi vizibilă din America de Nord. Fenomenul nu va putea fi urmărit însă în România. În țara noastră, următoarea eclipsă totală de soare vizibilă se va produce în 2081.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si