Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Pregătiri pentru Anul Nou Chinezesc. Mâncărurile tradiționale care nu trebuie să lipsească de această sărbătoare

Anul Nou Chinezesc începe mâine, motiv pentru care restaurantele au început deja pregătirile. Iată ce mâncăruri nu trebuie să lipsească de pe mese pentru această sărbătoare.

Maria Stiuca,

Pregătiri pentru anul nou chinezesc [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Mâine începe Anul Nou Chinezesc, iar pregătirile sunt în toi. Am mers și noi într-un restaurant cu specific chinezesc din Capitală pentru a afla care sunt mâncărurile tradiționale ce nu trebuie să lipsească de pe masă, la trecerea în noul an. Colega mea, Dana Luțu, ni se alătură cu detalii”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Pregătiri pentru Anul Nou Chinezesc

Dana Luțu: Anul Nou Chinezesc este cea mai lungă sărbătoare la chinezi și este marcată de numeroase tradiții și obiceiuri care atrag norocul în noul an. Despre cum trebuie să întâmpinăm Anul Dragonului de Lemn ne spune mai maestrul Feng Shui, Anca Dimancea. Mai întâi de toate ne amuzăm, ne distrăm cu portocalele, după care ne așezăm la masă.

Anca Dimancea: Da și apoi ele sunt puse frumos într-un bol 15 zile după Anul Nou Chinezesc pentru a ne aduce prosperitatea în casă. De asemenea, Anul Nou nu se poate să nu existe o masă tradițională. Trebuie să includă rața Beijing care se prepară într-un anumit fel. Ea este deja preparată, macerată și eu vă prepar o clătită în acest moment cu puțin castravecior și cu ceapă verde, apoi punem aici în niște rață, așa cum vă povesteam.

Se pune o bucățică de rață și cu niște sos din acesta gustos, dulce- acrișor și cu sos de soia. Se face clătita care se va consuma apoi. Este delicioasă și vă invităm să gustați și voi.

Citește și: Horoscopul zilei de 10 februarie 2024: Aceste zodii trec prin provocări și își croiesc drumul spre succes

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dana Luțu: După care?

Anca Dimancea: După care sunt tradiționalii tăiței, preparați cu legume pentru a fi cât mai gustoși și, bineînțeles, avem carnea de porc care este cu sos dulce-acrișor. Avem peștele care este extraordinar de bine preparat, în cazul nostru cu legume și avem și carnea de pui cu sos iute sau fără sos iute, cum preferă fiecare.

Iar tradiționalii colțunași sunt cei care se spune că ne aduc abundența, se consumă ca aperitiv fie fierți, fie prăjiți. Reprezintă acele corăbioare din aur cu care se făcea negoț pe vremuri în Asia. Deci reprezintă abundența.

Dana Luțu: Pare un an interesant. Hai să vedem exact ce ne rezervă, nu? Cu ce ne delectăm acum?

Anca Dimancea: Cu niște prăjiturele cu răvaș. Să vedem ce ne spune răvașul acela. La mine scrie: prosperitate, abundență, exact ceea ce vă o doresc și vouă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI