În toată țara se fac ultimele pregătiri pentru evenimentele prilejuite de Ziua Națională. La Iași de exemplu, cei care vor veni să asiste la parada militară vor avea parte și de o masă tradițională la care astăzi se muncește. Despre ce bunătăți este vorba știe colega mea, Delia Săndulachi. Bună ziua, Delia!, a transmis Cristina Dorobanțu.

Pregătiri pentru Ziua Națională

De o porție caldă de fasole cu cârnați se vor bucura mâine cei care vor sărbători în Piața Palatului Culturii.

Se muncește de zor, aici, la cantina Direcției de Asistență Comunitară din Iași. Bucătăresele pregătesc acum toate ingredientele pentru ca preparatul tradițional să fie cât mai gustos, așa cum ni-l amintim de la părinți și bunici. Se taie legumele și pentru că vorbim de atât de multe porții și cantitățile sunt pe măsură, 300 de kilograme de fasole, aceeași cantitate de cârnați și zeci de kilograme de legume.

Dar pentru ca mâncarea să fie proaspătă atunci când va fi servită nu va fi gătită acum ci bucătăresele se vor întoarce aici, mâine dimineață, cu noaptea-n cap, la ora trei dimineața pentru a pune la foc fasolele. Totodată, porțiile de fasole și cârnații vor fi gătite separat pentru ca de bucatele de sărbătoare să se poată bucura și cei care postesc, dar și cei care nu o fac.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mâncarea tradițională va fi împărțită mâine, în Piața Palatului Culturii, după manifestările militare.

Iar după ce vor servi masa, participanții se vor încălzi cu un pahar cu ceai sau vin fiert, a transmis Delia Săndulachi.

Citește și: La mulți ani România de 1 Decembrie 2023! Mesaje, urări și felicitări pentru români de Ziua Națională


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si