Comercianții spun că nu mai au cum să țină prețurile jos atât, atât de mult timp. Drept urmare, vor scumpi alte mii de produse care nu sunt pe listă.

Ordonanța care plafonează adaosul comercial pentru paisprezece alimente de bază ar fi trebuit să expire la sfârșitul lunii octombrie, dar a fost prelungită până pe 31 decembrie.

Deși vestea ar trebui să îi bucure pe români și să le scoată mai puțini bani din buzunare, se va întâmpla exact contrariul, avertizează chiar comercianții.

Dacă va ține mai mult de trei luni, vom fi nevoiți să scumpim și produse, alte produse. Aici sunt paisprezece categorii, dar dincolo sunt mii de produse, nu avem de unde, cum Guvernul n-are bani de unde, nici noi nu avem de unde

Deja majoritatea s-au scumpit, ce să... exact, acelea care nu sunt pe listă și alea după listă, v-am spus, îmi pare rău, sunt prea bătrână și prea săracă să mănânc orice porcărie

Plafonarea vine cu scumpiri

Până acum, plafonarea s-a văzut doar de la Guvern, se plâng oamenii. În schimb, consiliul concurenței anunța că alimentele de bază s-au ieftinit în august cu patruzeci și trei la sută față de luna iunie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cele mai mari ieftiniri s-au înregistrat la fructe și legume, ne spune aceeași instituție.
Brânza, telemeaua ar trebui să fie și ea mai ieftină cu treisprezece procente, iar tacâmurile de pui, de exemplu, cu zece la sută, însă, în realitate oamenii spun că nu au văzut reduceri mai mari de câțiva bani.

Alimentele au continuat să se scumpească în luna august, iar perspectivele indică noi creșteri de prețuri în condițiile scumpirii carburanților și în general a costurilor operaționale.

Comercianții au plafonat adaosul la produsele de pe lista guvernului și și-au scos pierderea din scumpirea celorlalte alimente. Pe ansamblu, vânzătorii au ieșit pe plus, iar românii pe minus.

Românii resimt pierderile în portofele.

Totul e o minciună mare, un balon, ai băgat acul și s-a spart. Supermarket-urile oricum își fac ei prețurile, adică nu-i controlează nimeni, cum nici la piață, de exemplu, nu sunt controlate prețurile

Le ieftinește pe alea, le scumpește pe alea

Eu nu mai văd nicio ieftinere, domnișoară. Nu știu, m-am... m-am săturat

În acest moment, în unele magazine, uleiul la un litru se vinde cu unsprezece lei, laptele cu 1,5% grăsime cu opt lei și patruzeci de bani, iar făina costă peste patru lei, prețuri asemănătoare cu cele de dinainte de marea ieftinire.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si