"Ziua Culturii Naționale a fost celebrată în Capitală, într-un mod unic! Iubitorii muzicii de calitate s-au putut bucura, aseară, de un spectacol cu totul deosebit: o premieră îndelung așteptată la Opera Română, cu o distribuție de excepție și cu spectatori aleși pe sprânceană. În plus, instituția de cultură a avut multiple motive de sărbătoare", a transmis Cristina Dorobanțu.

Premieră la operă, de Ziua Culturii

Sute de oameni au avut parte de momente de poveste aseară, la Opera Română.

O premieră muzicală îndelung așteptată a umplut sala instituției de cultură până la refuz. Pentru prima dată, pe scena operei Naționale București, cei prezenți au avut ocazia să se bucure de spectacolul Oedipe, de George Enescu. Sub bagheta regizorală a unui maestru, opera clasică a impresionat publicul.

"Am nevoie de oameni care sunt interesaţi de ce a scris Enescu. Şi, credeţi-mă, am încercat cu toată onestitatea noi, toţi artiştii care am luat parte la pregătirea acestui titlu, să redăm exact ce am găsit în partitură", a declarat Tiberiu Soare, dirijor.

"Pentru mine, această partitură a reuşit să îmi deschidă noi orizonturi, şi vocale, şi muzicale, fiindcă Enescu nu se rezumă la note", a declarat Ionuț Pascu, bariton.

Premiera lui Oedipe a fost doar unul dintre momentele de sărbătoare găzduite sub acoperișul instituției de cultură.

"În același timp, vă amintim că sărbătorim 70 de ani de la inaugurarea acestei clădiri monument istoric", a declarat Daniel Jinga, manager general la Opera Națională București.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Ușile instituțiilor de cultură să fie deschise către public și mai ales spre tânăra generație, pentru că dacă modelăm tânăra generație, putem spera să ajungem la o Românie în care educația și cultura stau la baza dezvoltării societății", a declarat Raluca Turcan, ministrul culturii.

De la seară de gală nu au lipsit nici vedetele, pentru care educația și cultura joacă roluri foarte importante în viața de zi cu zi.

"Încerc să mă bucur, să ascult muzică bună. Și cumva cred că e foarte important să încercăm, chiar dacă tineretul din ziua de azi este cumva, așa, într-o altă zonă, să încercăm să le insuflăm și lor dragostea pentru muzică și pentru frumos", a declarat Simona Pătruleasa, prezentatoare Știrile Kanal D.

Traegedia lirica „Oedipe”, a cărei premieră mondială a avut loc în anul 1936, la Paris, face parte acum și din repertoriul operei Naționale București, iar bilete pot fi achiziționate conform calendarului de spectacole.

Citește și: VIDEO- 15 Ianuarie, Ziua Culturii Naționale. La Timișoara are loc un maraton cultural în cadrul expoziției “Brâncuși”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: