Este pentru prima oară când medicii de la Maternitatea Cuza Vodă s-au confruntat cu această situație. Operația a fost una grea, întrucât femeia gravidă suferă de obezitate dar și de alte comorbidități, precum hipertenisune sau ulcer varicos.

O tânără de 220 de kilograme, mamă pentru a cincea oară

Tânăra era internată la Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie „Cuza Vodă”, Iași de pe data de 23 august 2021 și a fost supravegheată continuu de către medici. 

Nașterea a fost una complicată, spun medicii, care avertizează totodată că pericolele nu au trecut pentru femeia care cântărește aproape 220 de kilograme. Tânăra de 37 de ani va rămâne internată în spital, medicii continuând să o supravegheze și să o supună unor investigații medicale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea șocantă a unei tinere. Nu a știut că este însărcinată și a născut acasă în pat: „Am simțit că trebuie să împing”

„Cred că este o premieră atât în Moldova, cât și în țară.

Aceasta cântărește aproximativ 220 de kilograme și este o provocare pentru întreaga echipă de medici a spitalului nostru.

Tânăra mamă este din județul Iași, este internată la noi de luni, 23 august 2021, și este sub supravegherea medicilor. O echipă de trei medici specialiști o monitorizează 24 de ore din 24.”, a declarat Robert Dâncă, managerul Spitalului Clinic de Obstretică și Ginecologie „Cuza Vodă”, Iași, potrivit bzi.ro.

Citeste si: Naştere "cu greutate" la o maternitate din Iaşi. Mămica a adus pe lume un bebeluș de peste cinci kilograme

Medicii au fost uluiți și de faptul că femeia de 37 de ani mai are acasă încă patru copii

„Pacienta este în săptămâna 39. Tânăra mamă mai are acasă patru copilași, aceasta a mai avut patru nașteri până în prezent. Toate au fost nașteri naturale(...) Pacienta suferă de diabet și hipertensiune arterială. Din fericire, a ajuns pe mâna celor mai buni medici și la cea mai bună maternitate. Sperăm ca totul să decurgă bine și să se poată întoarce acasă la familie cât mai repede”, a precizat Robert Dâncă, managerul Spitalului Clinic de Obstretică și Ginecologie „Cuza Vodă”, Iași, potrivit bzi.ro

Citeste si: Premieră la maternitatea "Cuza Vodă" din Iași. O femeie de 220 de kilograme va naște pentru a cincea oară

VIDEO- Dr. Mihaela Grigore medic primar obstetrică – ginecologie la Maternitatea „Cuza-Vodă“ din Iaşi:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si