Premierul Slovaciei a trecut aseară printr-o operație extrem de dificilă, care a durat mai bine de 3 ore. Robert Fitso a fost împușcat de mai multe ori de un bărbat de 71 de ani și se luptă să supraviețuiască. Între timp, apar primele ipoteze despre motivul atacului. Pe internet circulă inclusiv un filmuleț cu suspectul la puțin timp după tentativa de asasinat. Atenție! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Premierul slovac a fost operat cu succes

Mai bine de 3 ore a durat operația premierului slovac. El este acum în stare stabilă și cel mai probabil va supraviețui, după cum a declarat premierul intermiar al țării, Tomas Taraba. Între timp, se conturează primele ipoteze cu privire la motivele suspectului.

,,Fără îndoială că a fost un atentat motivat politic, și o știți cu toții prea bine'', Robert Kalinak, Ministrul de interne al Slovaciei. 

Iar spusele premierului sunt oarecum confirmate chiar de suspectul Juraj Cintula. De aseară, pe rețelele de socializare circulă acest clip video cu bărbatul de 71 de ani.

Citește și: Tentativă de asasinat în Slovacia! Premierul Robert Fico a fost operat de urgență după ce a fost împușcat. Cine ar fi vinovatul?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

,,Nu sunt de acord cu politica Guvernului. Și de aceea, înainte de a vota, ce ai decis? Jurnaliștii sunt reduși la tăcere. RTVS este atacată, la fel și alte mass-media. MassLab a fost îndepărtată din funcție."

Despre poetul Cintula se știe că este fondator al clubului literar Curcubeul, dar și că este susținător al Partidului de Opoziție, Slovacia Progresistă.

Acesta este momentul în care individul îl împușcă de la mică distanță pe Robert Fico.

5 gloanțe l-au nimerit pe politician.

Iar acestea sunt imaginile surprinse imediat după atac. Robert Fico tocmai ieșea din clădirea unui cămin cultural din localitatea Handlova în momentul atentatului.

Suspectul principal se ascundea în mulțime și, la un moment dat, a tras mai multe cartușe în direcția oficialului slovac. Atunci s-au declanșat haosul și panica.

Premierul Robert Fico a fost una dintre vocile care s-au opus aderării Ucrainei la NATO și duce o politică pro-rusă în Slovacia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si