Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Premiu pentru reportajul „Orfelinatul groazei de la Cighid”

Reportajul „Orfelinatul groazei de la Cighid”, marca Asta-i Romania, a fost foarte apreciat de juriul Festivalului International al Televiziunilor si Producatorilor Independenti. Ancheta jurnalistilor Kanal D a obtinut mentiunea la categoria „Film documentar” in cadrul SIMFEST, organizat zilele trecute la Targu Mures.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ancheta Teodorei Shuth de la emisiunea „Asta-i Romania” a scos, din nou, la lumina ororile de la Orfelinatul groazei din Cighid si povestile de viata ale supravietuitorilor acelui lagar al copiilor condamnati la moarte, in ultimii ani ai comunismului.

Acolo si- au gasit sfarsitul 138 de micuti. Astazi, cei care s au salvat ca prin minune, inca asteapta un raspuns de la institutiile statului, dar care intarzie sa apara.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

TEODORA SUTH- REPORTER ASTA-I ROMANIA: Am muncit cu sufletul pentru acest reportaj si pe aceasta cale vreau sa-i multumesc Sarmancai, care si-a deschis sufletul in fata mea. Nu i-a fost usor sa-si reaminteasca prin ce a trecut si cum a trait acolo. Cel mai mult m-a impresionat momentul cand am gasit imagini din orfelinat cu sarmanca la trei ani, in orfelinatul groazei de la Cighid. Unde efectiv nu i s-a dat nicio sansa la viata pentru ca vreau sa va reamintesc ca avea diagnosticul de irecuperabil.

Cu toate acestea, fetita a supravietuit si acum este la randul ei, mama a doi copii sanatosi.

Prin acest reportaj, TEODORA SUTH a impresionat juriul celei de-a 16- a editii a festivalului international al televiziunilor si producatorilor independenti, care s-a desfasurat la Targu Mures.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI