In articol:
Ne mai căsătorim sau alegem să trăim fără acte? Ne ajută până la urmă o semnătură la primărie? Sunt întrebări pe care tinerele cupluri și le pun tot mai des. Am întrebat și noi un preot și un psiholog și iată ce ne-au zis, a transmis Simona Pătruleasa.
Preotul și psihologul, despre căsătorie
Căsătoria, respectiv taina cununiei ne ajută să primim binecuvântarea și harul bunului Dumnezeu. În urma acestei binecuvântări creștem și ne mulțim și stăpânim pământul. Aceasta este porunca pe care primii oameni au primit-o de la bunul Dumnezeu, a spus Gabriel Cazacu, preot.
Dacă nu ne căsătorim, înseamnă că noi continuăm căutările. Căutăm persoana potrivită pentru sufletul nostru, care să fie în așteptare, în concordanță cu toate cele pe care noi le revendicăm, a spus Gabriel Cazacu, preot.
Nu cred că există o vârstă neapărat propice pentru a ne căsători. Uneori oamenii se cunosc încă de mici, din adolescență și creează relații de succes.
Da, pentru toată viața, poate alteori ne găsim marea iubire la 40-50 de ani.
Este, repet, o chestiune strict de de maturizare. Căsătoria nu ne garantează nicidecum că va fi ceva o relație de succes, însă ne dorim, trăim cu speranța aceasta ce ne garantează valorile în comun, credințele, dorința de a forma o familie și mai mult decât un cuplu, a spus Carmen Buși, psiholog.
Biserica ne îndeamnă să căutăm cu înțelepciune și bineînțeles că eu sunt convins că fiecare fată se visează mireasă și fiecare domnișoară încă din copilărie desenează cum va arăta rochia ei de mireasă, astfel încât biserica vă îndeamnă pe toți cei ce priviți acest material să vă găsiți duhovnic, să vă spovediți, să vă îndrăgostiți de persoana corespunzătoare și să veniți să facem taina cununie, a spus Gabriel Cazacu, preot.