Să-i vorbim de rău pe alții nu e un obicei bun, dar cu toții o facem într-o oarecare măsură. Am vrut să vedem de ce bârfesc oamenii și dacă ne ajută la ceva. Așa că am pus aceleași întrebări unui psiholog și unui preot. Iată ce ne-au spus, a transmis Simona Pătruleasa.

Preotul vs. psihologul...despre bârfă

Bârfa este o dovadă că nu-l iubim pe cel despre care vorbim. Bârfa sunt niște cuvinte pe care noi le spunem atunci când celălalt nu este prezent  și de cele mai multe ori nu sunt cuvinte de laudă și apreciative și sunt cuvinte de critică, negative.

Citește și: VIDEO: Spovedania preotului care a abuzat copiii, interceptată. Duhovnicul a refuzat testul poligraf

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Bârfim pentru că nu-l iubim, și bârfim pentru că ne plictisim, iar atunci când bârfim, încălcăm una din poruncile foarte importante ale bisericii, de a-l iubi pe aproapele nostru, așa cum ne iubim pe noi, deci dacă bârfim, nu ne iubim pe noi de fapt, a spus Gabriel Cazacu, preot. 

Din nevoia de a ne conecta cu ceilalți, de a ne exprima frustrarea, invidia și lipsa de încredere, alteori din nevoia de a ne simți noi superiori. Din nevoia de a ne distra, de ce nu, din nevoia de a spune povești, de a obține atenție, de atenție, de a fi în centrul atenției. E un fel de facebook, prin care oamenii în loc să dezbată teme importante, despre cum să iubim, cum să ajutăm pe cineva aflat în nevoie, îl afundăm mai mult într-o patimă.

Poate reală. De fapt, în care el se află, e ca o ciocolată care ne dă o stare bună pe moment, dar nu vindecă nimic. Ba mai mult rău face, iar noi știm o pildă foarte frumoasă în care o femeie care bârfea foarte mult într-un sat, este chemată de preotul satului, aruncă în vânt fulgii dintr-o pernă și după aceea îi spune: Te rog, acum să mergi să-i recuperezi, a spus Elena Gheoculescu, psiholog. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: