„Preparatele românești vor face turul Europei pentru a ajunge la cei din Diaspora care nu pot veni acasă de sărbători. Pachetele sunt încărcate cu bunătăți tradiționale, dar sunt pline mai ales de dor... Dorul părinților și al bunicilor care vor petrece sărbătorile singuri, departe de copii și nepoți”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Pachete cu bucate tradiționale trimise românilor din Diaspora

Cu masa plină de bunătăți, dar cu sufletul încărcat de tristețe, această mamă din Craiova pregătește pachetul cu preparate tradiționale pentru fiica sa care muncește în Londra.


„Începem cu borcanele de murături. Aici avem ardei copt, salată de ardei copt, avem gogoșarul în oțet, castraveții, zacusca de ciuperci și zacusca, o salată de vinete. Continuăm cu carnea de porc, cu jumările, carnea la găleată, topită, apoi avem cârnații și lebăr”, a explicat femeia. 
Fiica femeii, în vârstă de 26 de ani, muncește în Anglia de mai bine de trei ani. Jobul solicitant în vânzări nu-i permite să ajungă des acasă.

Citește și: VIDEO- Se închid comenzile de sărbători. Românii cumpără online ce preparate pun pe masa de Crăciun

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Andreea va ajunge acasă abia la începutul anului viitor. 
„E greu pentru părinți să fie singuri de sărbători, copiii fiind departe. Ne consolăm cu gândul că timpul trece repede și va ajunge și ea acasă”, a mai mărturisit femeia.

Ne mutăm în curtea familiei Cionca din Satu Mare.
Și aici sărbătorile vor fi ceva mai triste pentru că părinții sunt singuri. Dar trebăluiesc până în Ajun.

Acum adună bunătăți din gospodărie pentru un pachet care o să ajungă tocmai în celălalt capăt al continentului.
Și așa se adună bunătăți care atârnă greu la cântar. Dar dragostea și dorul cântăresc mult mai mult.
Din pachetul care va străbate peste 3.000 de kilometri nu lipsesc licorile reprezentative pentru nordul țării.
Autoritățile se pierd în cifre când vine vorba de numărul românilor din Diaspora. Pe hârtie ar fi cam 6 milioane. În realitate, ne apropiem de 10 milioane de suflete care trăiesc peste hotare, cu inima încărcată de dor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si