Deși criticat în multe cancelarii pentru poziția sa pro-rusă, președintele Chinei este întâmpinat ca o vedetă planetară în țările pe care le-a inclus în turneul său european. La Belgrad, în Serbia, s-a jucat hora în cinstea sa chiar pe aeroport, iar de o primire cu dansuri tradiționale a avut parte și în Franța, a transmis Christian Sabbagh. 

Președintele Chinei, primit ca o vedetă în Europa

În Serbia, președintele Aleksander Vucic și soția sa, Tamara, i-au întâmpinat la scările avionului pe liderul de la Beijing și pe prima doamnă a Chinei, cu un moment artistic.

Nu au lipsit zâmbetele, de ambele părți, și aplauzele de la final.

Liderul de la Beijing este foarte iubit în Serbia și datorită faptului că economia acestei țări a crescut în ultimii ani prin investițiile de miliarde de dolari făcute de oamenii de afaceri chinezi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Haos pe aeroporturile din Marea Britanie. O eroare la serviciul online de control al pașapoartelor a blocat mii de pasageri din toată țara

,,Avem prieteni peste tot în lume, dar chinezii sunt mai puternici decât toți ceilalți. Le datorăm respectul nostru! Președintele Xi va sta două zile aici, ceea ce este o surpriză plăcută pentru noi! Ne-a ales pe noi'', a spus Dijana Radic. 

De urări, aplauze și dansuri tradiționale a avut parte cuplul prezidențial chinez și în Franța, prima țară vizitată în cadrul turneului european.

Aici, Xi Jinping a fost invitat în Pirinei, locul unde președintele Emmanuel Macron și-a petrecut copilăria, și...

niciun punct din program nu a fost ratat chiar dacă vremea de la munte se ambiționa să dea peste cap agenda oficială. Cei doi șefi de stat au ținut umbrelele pentru soțiile lor ca să asiste la momentul artistic pregătit. 

Atent la fiecare detaliu, președintele francez s-a bucurat nespus să vadă că vremea ține, totuși, cu el.

Vizita liderului Xi Jinping în Europa, prima din ultimi cinci ani, este foarte importantă în plan oficial și are loc pe fondul unor tensiuni tot mai mari între Uniunea Europeană și China.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bruxelles-ul este tot mai îngrijorat de ceea ce numește concurența neloială a companiilor chineze susținute de stat, în condițiile în care importurile din această țară sunt mult peste exporturile europene pe piața chineză.

O altă prioritate de pe agenda discuțiilor este războiul din Ucraina. Uniunea Europeană încearcă să-l convingă pe liderul chinez, cel mai puternic aliat al lui Vladimir Putin, să facă presiuni asupra Kremlinului pentru a începe discutiile de pace. Xi Jinping merge și în Ungaria, a doua țară vizitată, după Serbia, care este considerată apropiată de Moscova și de Beijing.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si