Un avertisment extrem de important a venit astăzi de la vârful Armatei Române. Șeful statului major, generalul Gheorghiță Vlad, a declarat că există riscul escaladării conflictelor militare și că țara noastră trebuie să accelereze înzestrarea forțelor de apărare. Aflată într-o cu totul altă locație, președintele Iohannis i-a întărit declarația și a exprimat o poziție fermă a țării noastre privind sistemul de apărare Patriot, cerut de Ucraina, a transmis Cristian Sabbagh.

Președintele Klaus Iohannis: „Trebuie să fim pregătiți”

Trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a făcut această declarație la scurt timp după ce șeful statului major al Armatei Române, generalul Gheorghiță Vlad, a avertizat că există riscul escaladării conflictului din Ucraina, iar noi, ca țară, trebuie să fim pregătiți.

Prognoza pe care o facem realității de mâine include dezvoltări și scenarii dintre care unele indică probabilitatea escaladării conflictelor inclusiv a celor de natură militară, a declarat generalul Gheorghiță Vlad.

Pe frontul de lângă țara noastră se duc lupte intense. Armata rusă atacă masiv în estul Ucrainei, în special în regiunea orașului Harkov, lăsând în urmă distrugeri și zeci de victime. Este unul dintre motivele pentru care președintele Volodimir Zelenski a acordat zilele acestea mai multe interviuri agențiilor internaționale de presă în care subliniază urgența apărării antiaeriene pentru Ucraina.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Aceste declarații au fost urmate de o convorbire telefonică pe care Volodimir Zelenski a avut-o cu președintele Iohannis, dar și de declarațiile făcute acum de șeful statului român, care va convoca o ședință a CSAT-ului, imediat ce experții

vor pune pe masă toate opțiunile privind o eventuală sprijinire a Ucrainei cu un sistem Patriot.

Eu nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă și fără apărare antiaeriană, despre asta vorbim, a declarat Klaus Iohannis. 

La nivel european este și o întreagă dezbatere privind trimiterea de trupe NATO în Ucraina, idee sprijinită în diverse medii de către țări ca Franța și Estonia, care consideră că trebuie să facem tot ce este posibil pentru a împiedica Rusia să câștige acest conflict. Președintele Iohannis a răspuns.

România nu va trimite combatanți în Ucraina, e simplă discuția și cred că cu asta s-a și terminat, a declarat Klaus Iohannis. 

Citește și: S-a urcat la volan sub influența alcoolului, fără permis de conducere și a produs un accident mortal, în Tulcea. Cum s-a produs tragedia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si