180 de politisti si 200 de jandarmi, toti- coordonati din elicoptere- destructurau, in 2010, cea mai mare retea a traficantilor de copii din Romania. Au intrat peste ei in case, la Tandarei, unde au gasit arme dar si sume mari de bani, ce n-au putut fi justificate.

26 de persoane au fost, pe atunci, acuzate de trafic de minori in Marea Britanie, dar si in alte tari din Uniunea Europeana.

Indivizii din Tandarei erau banuiti ca luau, din familii sarace, copii cu varste cuprinse in 7 si 15 ani, pe care ii treceau granita si ii obligau sa cerseasca si sa fure.

Reteaua a crescut rapid, iar inculpatii ajunsesera sa traiasca pe picior mare, de pe urma a 200 de copii ce produceau, ilegal, pentru ei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe atunci, cazul de amploare a avut ecou si peste hotare, mai ales ca la operatiune au participat si autoritatile din Marea Britanie.

Procesul a fost lungit in mod inutil timp de 9 ani, dintre care 6 s-au scurs numai la Tribunalul Harghita. Dupa zeci de termene, in februarie 2019, presupusii traficanti de copii au fost achitati.

Citeste si: O elevă de liceu se teme să mai meargă la școală după ce a fost bătută de o colegă care i-a smuls părul din cap

Astazi, dupa alte 10 luni de asteptare, decizia finala a venit de la Curtea de Apel Targu Mures: toti cei 26 de indivizi care s-ar fi imbogatit pe seama minorilor trimisi la cersit, sunt, oficial, liberi:

O parte din inculpatii din dosar au stat luni bune dupa gratii. Acum dupa sentinta finala, acestia vor cere daune la CEDO pentru lunile in care au stat in arest preventiv si pentru cheltuielile de judecata.



Lorena Maria Cretescu, avocata inculpatilor: Au cheltuit bani sa vina din Ialomita, bilete de avion, au fost multi cu aparatori alesi, au fost avocati platiti, fiecare a perceput un unorariu si majoritatea vor sa fie despagubiti de statul roman.

Citeste si: Avertismentul care circula pe Facebook. Ce „capcane” au aparut pe un drum din Romania

Cazul gestionat dupa legile mult prea blande din Romania a fost aspru criticat peste hotare. In timp ce la noi, indivizii au scapat basma curata din cauza lacunelor legislative, in Anglia, peste o suta de suspecti retinuti in acelasi dosar au fost judecati pentru evaziune fiscala, spalare de bani si abuz de copii.

120 de oameni au fost deja condamnati de tribunalele din Marea Britanie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si