„1 februarie ar putea veni cu scumpiri pentru alimentele de bază ale românilor. Marile lanțuri de magazine refuză să mai adopte plafonarea prețurilor. Astăzi, premierul Marcel Ciolacu se întâlnește cu reprezentanții retailerilor pentru o ultimă rundă de negocieri privind prețul alimentelor. Mai multe informații despre acest subiect are colega mea, Diana Buzea. Bun găsit, Diana. Cum se anunță discuțiile de azi?”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Prețurile la alimentele de bază ar putea crește

 „Bună ziua, Cristina! Vor avea loc discuții în această după-amiază la Guvern cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine privind continuarea măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază. Însă, din ce știm până acum, reprezentanții magazinelor vor ca Guvernul să renunțe la această ordonanță, dat fiind faptul că nivelul inflației din prezent este la jumătate față de nivelul inflației din vara trecută, de exemplu. Iar sursele noastre guvernamentale ne-au precizat că reprezentanții magazinelor au propus Guvernului un acord voluntar. În același timp, știm faptul că Guvernul vrea să prelungească această ordonanță privind plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază cu încă trei luni și să și modifice lista. Concret, să înlocuiască alimentele care erau specifice Crăciunului, cu cele care sunt specifice perioadei de Paște. Rămâne de văzut la ce acord vor ajunge după întâlnirea de astăzi.

Cert este faptul că dacă nu se vor înțelege guvernanții cu reprezentanții magazinelor, atunci ne așteptăm ca de miercuri prețurile să explodeze la rafturi pentru că miercuri este ultima zi în care ordonanța este în vigoare. În cazul în care vor ajunge astăzi la un acord, săptămâna aceasta ar trebui ca actul normativ să ajungă în ședința de Guvern pentru a fi adoptat”, a transmis Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Românii vânează vacanțele la prețuri mici. În această lună, tarifele sunt chiar și la jumătate de preț

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si