,,Zicala nicio masă fără pește nu se mai aplică nici în zi de sărbătoare. Conform tradiției, de Bunavestire, fiecare  ar trebui să pună pe masă o bucată de pește. Doar că prețurile piperate i-au făcut pe clienții pescăriilor să plece acasă fie cu mâna goală, fie să se limiteze la cât au avut în portofel'', a transmis Christian Sabbagh.

Prețul peștelui tot mai afectat de inflație

În cea mai mare hală de pește, oamenii au venit mai mult ca la muzeu. Se uită, admiră și trec mai departe. Cu toate că de sărbătoarea Bunavestirii sacoșele ar fi trebuit să fei doldora de pește, mulți pleacă acasă cu mâna goală.

,,Ne-am uitat în general la toate, n-am luat nimic’’, a spus un martor.

,,Eu acum nu să mă satur, de poftă, ca să mănânc trebuie să dau 50 și ceva și dacă i-aș înlocui de 50 de lei iau mediacmente, și mai în joc e sănătatea. Dar aș mânca și pește’’.

Cei care au cumpărat totuși câte ceva  au luat cu porția.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Statisticile oficiale arată că în ultimul an, cel mai mult s-au scumpit codul file, macroul afumat, carasul și somonul.

,,Mii de kilograme de pește așteaptă să fie vândute ina ceasta hală. Gospodinele care vor sa pregateasca un file de crap sau o scurmbie de Dunăre trebuie sa scoata din buzunar 60 de lei pt un kilogram. Iar cele care au gsuturi fine si vor sa puna pe masa un somon trbeuie a stie ca acesta se vinde cu 120 de lei pe kg’’, a transmis Mădălina Bichir, reporter Știrile Kanal D.

Comercianții spun că nu au încotro și trebeuie să ridice prețurile, mai ales când vine vorba despre specialități.

,,Pescarii vor din ce în ce mai mult și e normal să ridicăm si noi prețurile. Și ei le ridică și noi și statul. Față de anul trecut cred că undeva între 12-14 la sută au crescut’’.

Pentru cei cu gusturi rafinate, pescăriile au scos la vânzare pești adusi de peste mări și țări.

Marius Morcov, manager pescărie: Din Marea Nordului am adus halibut, macoru proaspăt. Din Oceanul Indian am adus pești mai exotici, maki maki, peștele papagal. Prețul crește în mare parte și din cauza trasnportului.

Aici peștele se vinde la suta de grame pentru a fi mai accesibil și celor care doar gustă de poftă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si