„1.500 de euro este suma pe care două persoane trebuie să o scoată din buzunar pentru o săptămână de vacanță la Sinaia. Prețul include doar cazare, schi-passuri, echipament și lecții de schi, unde este nevoie. În astfel de condiții, mulți iau calea Austriei unde, cu un buget mai redus, au parte de sute de kilometri de pârtii amenajate la standarde înalte”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Prețuri mari pentru o vacanță în doi

La Sinaia, sezonul de schi a început abia astăzi, dar s-a deschis cu stângul. Vremea caldă, lipsa ninsorilor și vântul puternic nu au permis administratorilor să amenajeze toate pârtiile de la cota 2000.
„Domeniul schiabil din Sinaia este cel mai mare din România, are peste 30 de kilometri de pârtii, însă, momentan doar 4 sunt deschise, care însumează în jur de 7 kilometri”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.
Chiar și așa, turiștii plătesc la fel de mult pentru transportul pe cablu. Un schi pass, valabil o zi întreagă, costă 210 lei în timpul săptămânii și 230 de lei în weekend.
„Tarifele au rămas și vor rămâne pe parcursul sezonului aceleași ca anul trecut, în ciuda creșterilor de TVA și creșterilor la utilități pentru că și aici e o mare problemă. Nu este un start de sezon cum ne-a obișnuit Sinaia, cu foarte multă zăpadă și cu multe, multe pârtii”, a explicat Maria Floricică, directorul telegondolei din Sinaia.


Cei care știu să schieze sunt mai norocoși. Dar începătorii sunt nevoiți să apeleze la instructori, iar fiecare ședință cu un monitor costă.
„O oră de schi la școala noastră este 200 de lei. Aici se mai adaugă echipamentul și cartela, astea sunt separate. Undeva la 10-12 ședințe sau ore de schi ar trebui să deslușească primii pași pe schiuri și să poată coborî o pârtie medie”, a spus Victor Ciortea, monitor de schi.

La toate astea se mai adaugă și echipamentul de schi sau snowboarding. La acest centru de lângă telegondola Sinaia administratorii au pregătit peste 300 de echipamente pentru turiști.

Citește și: VIDEO- Scumpiri amânate după anul electoral. Creșterea taxelor și impozitelor, programată pentru 2025

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Prețurile au rămas ca anul trecut, nu le-am schimbat, nu le-am mărit. Un echipament complet de schi este 70 de lei, un echipament complet de snowboard 70 de lei”, a spus Nicolae Belcin, administrator centru închirieri.
Așa că pentru mulți turiști bucuria primei zile la schi a fost umbrită de prețurile ridicate, dar și de puținele pârtii deschise.
La un calcul simplu, un cuplu care petrece o săptămână de vacanță la Sinaia trebuie să scoată din buzunar în jur de 1.000 de euro pentru cazare, schi pass-uri și echipament. Bugetul crește cu încă 500 de euro, dacă este nevoie și de lecții de schi. În schimb, în Austria, o vacanță asemănătoare costă în jur de 700 de euro, la care se adaugă biletele de avion.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: