„Prețurile exagerate ale locuințelor îi determină pe oameni să aleagă zonele de la marginea capitalei, în detrimentul cartierelor din București. Chiar dacă sunt în continuă dezvoltare, locuitorii spun că există atât părți bune, cât și rele. Dacă unii sunt încântați că e liniște, alții se plâng de chinul din trafic până la muncă, sau de faptul că nu există suficiente activități pentru copii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Mutați în zonele mărginașe ale Capitalei din cauza prețurilor uriașe

Prețurile mari din Capitală au făcut-o pe Florentina să își restrângă posibilitățile și să lase viața din București pentru cea de pe periferie. Locuiește în Bragadiru de 7 ani și spune că sunt avantaje și dezavantaje. Pe de o parte se bucură de liniște, dar se confruntă cu traficul infernal de fiecare dată când merge la serviciu, pentru că pierde câte 40-50 de minute pe drum.
Criteriul prețului dictează pentru fiecare persoană care caută o locuință.
Doamna din imagini locuiește de 8 ani tot în Bragadiru. Dacă bugetul i-ar permite, poate ar reconsidera alegerea.

„- Era o diferență considerabilă, părinții mei fiind în apropiere am optat să mă mut singură, dar să fiu și aproape de ei.
- Cam care era diferența de bani la acea vreme?
- 25 de mii de euro.
- Acum, dacă ar fi să vă mutați înapoi în Capitală?
- Poate m-aș muta, dar într-un apartament mai mare.

Și oportunități pentru fetiță, să fie mai aproape de școală.

Sociologii spun că cei care stau în afara orașelor scapă de agitația urbană, dar nu mai au nici atât de multe oportunități.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cei care se mută în afara orașelor sunt privilegiați astăzi că stau în natură, dar, pe de altă parte, pierd conexiunile și contactele de la oraș care le-ar putea aduce multe beneficii și privilegii sociale și profesionale”, a informat Alexandru Pleșea, sociolog.

Cifrele oficiale arată că locuințele din județul Ilfov sunt la mare căutare. Anul trecut, tranzacțiile au crescut cu 6%, în timp ce numărul celor care și-au cumpărat o casă sau un apartament în Capitală a scăzut cu 17 procente.

Cererea mare e completată de oferte pe măsură. În localitățile din jurul Bucureștiului se construiește continuu. În Domnești, de pildă, un ansamblu rezidențial a fost deja finalizat, iar casele s-au vândut imediat. Altul se ridică acum. Potrivit agențlor imobiliari, ofertele sunt atractive, mai ales pentru familiști.
Specialiștii în economie consideră că preţurile proprietăţilor rezidenţiale în oraşe sunt supraevaluate și atrag atenția că acestea vor mai crește în perioada următoare.

Citește și: VIDEO- Gazon și copaci pe clădirile din Brașov. Inițiativa va transforma orașul în capitala verde a României

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si