Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Prima autostrada electrica pentru camioane, inaugurata in Germania

Germania a inaugurat prima autostradă electrică pentru camioane. Sistemul le permite TIR-urilor care au sisteme hibrid să-şi alimenteze bateriile în timpul mersului.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Primii 5 kilometri electrici sunt pe Autostrada A5, la sud de Frankfurt. În premieră, camioanele dotate cu echipamente speciale vor putea să se conecteze la liniile de înaltă tensiune în timp ce rulează cu viteze de pînă la 90 de kilometri pe oră. Sistemul va funcţiona pe ambele sensuri de mers.

Citeste si: Salonul auto de la Geneva se deschide maine si vine cu foarte multe premiere auto mondiale!

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La manevrele de depăşire, camioanele trebuie să părăsească banda de circulaţie electrificată. În acest caz, se activează bateria deja încărcată. Deocamdată, în trafic vor exista 5 camioane cu această tehnologie.

Ministerul german al Mediului a alocat aproape 50 de miliarde de euro pentru acest proiect. Dacă testul va fi un succes, şi alte autostrăzi din Germania vor fi electrificate.

Citeste si: Ferrari vrea sa intre pe piata masinilor electrice

Camioanele functionează cu motoare electrice atunci când sunt conectate la liniile aeriene si un sistem hibrid când se întorc pe un drum traditional.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI